Of İlçe Milli Eğitim, eğitime hazır

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 sezonunda 14 İlkokul, 15 Ortaokul ve 7 Lise’de 550 öğretmeni ile 7 bin 300 öğrenciye eğitim verecek.

Of İlçe Milli Eğitim, eğitime hazır

Üç aylık yaz tatilinin ardından 2017-2018 Eğitim ve Öğretim sezonu 18 Eylül Pazartesi günü çalan ilk ders zili ile başladı.

 

2017-2018 Eğitim ve Öğretim sezonunda Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe genelinde 14 İlkokul, 15 Ortaokul ve 7 Lise’de 550’si kadrolu olmak üzere yaklaşık 600 öğretmen ile 7 bin 300 öğrenciye eğitim verecek.

 

Üç aylık yaz tatili süresince eksikleri olan okulların eksikleri giderilerek yeni sezon için donanımlı hale getirildi.

 

2 Bin 242 öğrenci taşınacak

2017-2018 sezonunda Of’ta taşımalı eğitim kapsamında 2 bin 242 öğrenci, mahallelerden merkezlerdeki okullar taşınacak. 189 servis aracının görev yapacağı Of’ta lise öğrencileri de taşımalı eğitim kapsamında mahallelerinden alınarak liselere taşınacak. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğle yemeği de verilecek.

 

Derslik başına 17 öğrenci

Of genelinde 7 bin 300 öğrenci görürken toplam derslik sayısı ise 414. Hiçbir okulda ikili eğitimin yapılmadığı Of’ta derslik başına düşen öğrenci ortalaması ise 17.

 

Sosyal Etkinlikler devam edecek

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, önceki yıllarda olduğu bu yıl da öğrencilere eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal etkinlikler de sunmaya devam edecek.

 

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen “Örnek İnsanları Anla Geleceğini Planla” seminerleri, Yaz ve kış sporları, Şiir Geceleri ile Sosyal ve Kültürel etkinlikler bu yılda devam edecek.

 

En büyük hayalimiz iyi insan yetiştirmek

Yeni öğretim yılında yeni müfredata geçileceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “1., 5. ve 9. Sınıftaki öğrencilerimiz yeni müfredata göre Eğitim Öğretimlerine devam edecekler. Bu yıl içerisinde yaklaşık 172 dersle 1000 ders programı değişecek. Önümüzdeki yıldan itibaren bütün ders programları değişiyor. Ders programlarında ana gaye güncel, sade, bilime uygun olması ve değerler eğitimidir. Bizi biz yapan değerler; vatan sevgisi, millet sevgisi, çocuklarımızın ahlaki olarak yetiştirilmeleri ders kitaplarına girecek. 1 yıl boyunca Bakanlığımız bir seferberlik ilan etti. Biz de elimizden gelen gayreti göstermiş olacağız. Bu seferberlikteki en büyük hayalimiz “önce insan” anlayışı ile iyi insan yetiştirmektir” dedi.

 

Başarmanın sınırı yok

Of’un eğitimdeki artan başarısını değerlendiren Kabahasanoğlu ; “Of’un geneline baktığımızda TEOG’ta ve Üniversiteye geçiş sınavlarında da başarı görüyoruz. Sınavlara katılan öğrencilerimiz güzel başarılar elde etti. Bunun tabiî ki sınırı yok, amacımız daha da iyi olmak. Of Eğitim camiası olarak biz bir aileyiz. İlçemizde olsun, ülkemizde olsun en ufak bir olumsuzlukta nasıl kendimizi sorumlu tutuyorsak, ülke adına en küçük bir katkıya da seviniyoruz. Yani ülkedeki her olumsuzlukta da, yapılan her güzel şeyde de eğitimcilerin rolü var. Bu şuurla biz işimize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

İlköğretim Haftası ŞÖ Ali Bulut’ta

2017 -2018 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları 18 Eylül Pazartesi günü Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu önünde düzenlenen Çelenk Sunma Töreni İle başlarken İlköğretim Haftası Resmi Kutlama Programı ise 20 Eylül Çarşamba günü Of Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu’nda yapılacak.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 6 yıl Önce

DEĞERLİ MESAİ ARKADAŞIM 2017 - 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA TÜM MİLLİEĞİTİM CAMİASININ BAŞARILI OLMALARI, SAĞLIKLI VE SIHATLI BİR YIL GEÇİRMENİZİ CENABI ALLAHTAN DİLERİM.İNŞALLAH. BAŞARIULAR.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24