Of Gençlik Spor herkes için dört mevsim spor diyor

Of İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü düzenlediği etkinliklerle Of’ta herkese her mevsim spor yapma imkanı sunuyor.

Of Gençlik Spor herkes için dört mevsim spor diyor

Of İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yapmış olduğu projelerle ve etkinliklerle herkes için her mevsim spor yapma olanakları sağlayarak adeta Of’u  “Dört Mevsim Canlı Spor Şehri” yapmak için dur durak bilmeden çalışıyor.

 

Geleneksel Kış ve Yaz Spor oyunları

Of İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa Kış ve Yaz Spor oyunları düzenliyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen; Bocce, Dart, Satranç, Futbol, Masa Tenisi, Futsal, Voleybol olmak üzere 8 branşta yaklaşık 2 bin öğrenci yarışmalara katıldı. Of Gençlik Merkezinde düzenlenen oyunlarda dereceye girenler madalya ile ödüllendirildi.

 

Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi

Of’ta Yüzme Bilmeyen Kalmasın parolasıyla başlatılan projeyle Of’taki  tüm  ilkokul 3. Sınıf öğrencileri Kuran Kursu öğrencileri ve Teknoloji Fakültesinde okuyan öğrencilere yönelik olarak başlatılan yüzme kurslarında büyük başarı sağlandı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Kredi ve Yurtlar Kurumu ile birlik yürütülen projede kurslar ücretsiz olarak verilmiş, kurslarda öğrenciler hem yüzmeyi öğrendiler hem de sosyal ve kültürel etkileşimde bulundular.

 

Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali

İlkokul 1,2,3,4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü geçmişten günümüze kadar gelen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” düzenlendi. Mendil kapmaca, al satarım, bal satarım,  yakan top, fasulye adlı geleneksel çocuk oyunlarına toplam 1365 ilkokul öğrencisi katıldı. Böylece unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları sonraki kuşaklara aktarılması sağlanacak.

 

Halka yönelik futbol turnuvası yapıldı

İlçede halkın büyük katılım gösterdiği ve yaz ve kış sezonunda olmak üzere futbol turnuvası düzenlendi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği futbol turnuvası HMB Ulusoy Lisesinde yapıldı. Şampiyonada 1, 2, 3. olan takımlar kupa ile ödüllendirildiler.

 

İller arası masa tenisi turnuvası yapıldı

Of İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü, Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Of-Çaykara Masa Tenisi Derneğinin katkılarıyla Trabzon, Rize, Artvin illerinden lisanslı sporcuların katıldığı Öğretmenler Gününe ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılına özel turnuva düzenlendi. Gürpınar İmam Ortaokulu Spor Salonunda yapılan turnuvada dereceye giren sporcular altınla ve kupa ile ödüllendirildiler.

 

Spor Tesisleri herkese açık

Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlar 7’den 70’e herkese açık hale getirilerek herkesin spor yapması teşvik ediliyor. Bu kapsamda gerek Of Gençlik Merkezi gerekse Bölümlü’deki spor tesisleri öğrencilerin, sporcuların ve halkın kullanımına açılarak spor tabana yayılmaya çalışılıyor.

 

Engellilere spor için engel yok

Of’ta eğitim gören engelli öğrenciler için Of Gençlik Merkezinde geleneksel olarak spor oyunları yapılarak engellilerin topluma kazandırılması sağlanıyor.

 

Of İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Demirel faaliyetlerle ilgili olarak, ”Sağlıklı yaşam için spor çok önemlidir. O nedenle ilçemizde sporu tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunarak şehrimizin sağlıklı ve mutlu yaşamasına katkı sağlamak istiyoruz. Herkesi spor tesislerimize spor yapmaya davet ediyoruz. Kapalı yüzme havuzumuz, gençlik merkezi salonumuz ve diğer spor tesislerimize tüm vatandaşlarımızın kullanımına açarak onlara spor yapma imkânı sunuyoruz. Kısa zamanda halkımızın ilgisini çektik. inşallah antrenör ve teknik ekip desteği sağlanırsa çok daha büyük ve güzel işler yapacağız. Bunları yaparken bizlerin her zaman yanında olan ve desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımıza, İlçe Belediye Başkanımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlıklı yaşam için herkesi spor yapmaya çağırıyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24