Of Fen Lisesi’nden YKS’de tarihi başarı

Of Fen Lisesi, 5’i Tıp, 1’i Diş Hekimliği, 2’si Hukuk, 3’ü Eczacılık, 1’i Mimarlık ve 1’i de İTÜ İnşaat Mühendisliği olmak üzere onlarca öğrencisini üniversiteye yerleştirme puanı almanın haklı gururunu yaşıyor.

Of Fen Lisesi’nden YKS’de tarihi başarı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı (YKS) sonuçları Of Fen Lisesi’nde de merakla bekleniyordu. Sonuçların açıklanması ile 5 öğrencisini Tıp Fakültelerine, 1 öğrencisini Diş Hekimliği Fakültesine, 2 öğrencisini Hukuk Fakültelerine, 3 öğrencisini Eczacılık Fakültelerine, 1 öğrencisini Mimarlık Fakültesine, 1 öğrencisini İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesine olmak üzere onlarca öğrencisini üniversiteye yerleştirme puanı alan Of Fen Lisesi, tarihi bir başarı elde etti.

Açıldığı günden beri planlı, gayretli ve fedakarca çalışan Of Fen Lisesi’nin idareci ve öğretmenleri, yaptıkları çalışmaların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor.

Of Fen Lisesi bu yıl ayrıca; TÜBİTAK’ta Coğrafya alanında Türkiye birinciliği, Siyeri Nebi yarışmasında Türkiye ikinciliği, İl birincilikleri, Türkiye Okulla arası Zeka Oyunları Şampiyonasında” İl birincisi, Twinning Okulu ve Ulusal Kalite Etiketi Ödülü, Covid 19 ile Mücadele Kısa film yarışması Trabzon il birinciliği, “Mevlana Size Neyi Hatırlatıyor?” Öykü Yarışmasında il birinciliği ve ikinciliği, şiiir dalında il ikinciliği, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği “İstanbul’un Fethi” konulu bilgi yarışmasında Trabzon 2., 3., 4. ve 5. oldu.

TİKA’nın “Karabağ Şehitleri ve Karabağ Zaferi” şiir yarışmasında Türkiye derecesi ve Teknofest elemelerinde 81,5 puan alarak finallerin kapısından döndü.

Elde edilen tarihi başarıda emeği olan herkese teşekkür eden Okul Müdürü Vehap Kurt; “Okul eğitimin yuvasıdır. Bu yuvayı ne kadar samimi çalışarak, fedakarlık göstererek süslersek o kadar başarı ve mutluluk meydana getiririz. Eğitimi bir bütün olarak görüyoruz. Eğitimde tek kişinin çalışması ile başarı meydana gelmez. Elde edilen bu başarı ekibimizin başarısıdır. İdareci, öğretmen, öğrenci, veli, yardımcı personelden tutun herkesin bu başarıda emeği vardır. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Of Fen Lisesi ailesi olarak hayatı bütün olarak görüyor ve öğrencilerimizin yetişmesinde bu anlayışla hareket ediyoruz. Sosyal, kültürel, sportif başarıları en az akademik başarı kadar önemsiyor ve çalışmalarımızı o şekilde sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi yarının dünyasına, Türkiye’sine göre eğitiyoruz. Rabbimize şükürler olsun ki bu yıl her alanda elde ettiğimiz büyük başarılarla bize güvenenleri mahçup etmedik. Çünkü 75 binlerden aldığımız öğrencilerimizi 8 binlere, 105 binlerden aldığımız öğrencilerimizi 41 binlere çıkararak başarı elde ettik. Aynı anlayış ve hasssasiyetle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. İnşalllah bu başarılar onca başarı elde ettiği halde hala başarısı teslim edilmeyen eğitim camiamızın algısını bir nebze olsun değiştirir. Çalışmalarımızda bugüne kadar bizlere destek olan, azim gayret ve şevkimizi artıran herkese teşekkür ediyorum. Rabbim kazanan tüm öğrencilerimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2021, 17:41

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Yavuz
Mustafa Yavuz - 3 yıl Önce

Tercihler 20 ağustosa kadar sürüyor. Sonuçlar açıklandı da biz mi duynadık.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24