Of Fen Lisesi TÜBİTAK’ta Coğrafya birincisi

Of Fen Lisesi, TÜBİTAK 2204-A Lise Araştırma Projeleri Yarışması'nda "Aydıntepe Yeraltı Barajı Projesi" ile Coğrafya alanında Türkiye birincisi oldu.

Of Fen Lisesi TÜBİTAK’ta Coğrafya birincisi

Yakaladığı başarılara her geçen gün yenilerini ekleyen Of Fen Lisesi elde ettiği yeni başarılarla toplumun tüm kesimlerinden takdir görüyor.

Bu yıl 52.si düzenlenen TUBİTAK yarışmalarında TÜBİTAK 2204-A Lise Araştırma Projeleri Yarışması'nda "Aydıntepe Yeraltı Barajı Projesi" ile Of Fen Lisesi Coğrafya alanında Türkiye birincisi oldu.

Ayrıca Yazılım alanında “Engelsiz Eldivenler” proje ile Erzurum Bölge 3. olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazanan okul, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Ak Parti Of İlçe teşkilatı üyeleri tarafından ziyaret edilerek ödüllendirildi.

Ziyaret programında konuşan Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Bu başarıda emeği geçen başta okul idaremizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, onları yetiştiren ailelerini tebrik ediyorum. Ziyaretleriyle nedeniyle Sayın Belediye Başkanımıza ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızla eğitimde uzun yıllardır çalışıyoruz. Eğitimde verdikleri destekleri nedeniyle kendilerine okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha güzel başarılara imza atarız” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Okul Müdürü Vehap Kurt ise okulda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiği konuşmasında; “Okul olarak beklentisi yüksek olan bir kurumuz. Toplumun bizden beklentilerin farkındayız. Onun için ekip olarak çok çalışıyoruz. Akademik, sosyal, kültürel, sportif alanda başarılarımıza çalışarak yenilerini katacağız inşallah. Çalışmalarımızda her daim destekçimiz olan Sayın Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize, öğrencilerimize velilerimize ve tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

TÜBİTAK 2204-A Lise Araştırma Projeleri Yarışması'nda "Aydıntepe Yeraltı Barajı Projesi" ile birinci olan projenin mimarlarından Coğrafya Öğretmeni Mehmet Kaykılı ise yaptığı açıklamada; “Bizleri bugün okulumuza gelerek ziyaret ettiğiniz ve bu başarımızı takdir ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Of Fen Lisesi ailesinin bir parçası olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve okul Müdürümüzün destekleri bizleri çok motive etti onun için de ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum” sözleri ile duygularını ifade etti.

Başarının mimarları olan öğrenciler çalışmaları ve gelecekle ilgili planlarını anlattıktan sonra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da bir teşekkür konuşması yaptı.

Başkan Salim Salih Sarıalioğlu kendi eğitim hayatını anlattıktan sonra elde edilen başarıya değinerek, “Eğitim bizim en öncelikli gördüğümüz konu olduğu için sürekli destek vermeye çalışıyoruz. Uzun yıllardır eğitimin içinde birisi olarak elde edilen başarıdan ilçemiz ve ülkemiz adına büyük mutluluk duydum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yüz akımız oldular. Onlarla gurur duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen başat İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra da destekçileri olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu TUBİTAK birincisi olan, TUBİTAK Erzurum Bölgede başarılı olup Türkiye elemelerine katılmaya hak kazanan; 6 öğrenciyi 2 öğretmeni ve okul müdürü olmak üzere 9 kişiyi Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi.

AK Parti Of İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Okutan da dereceye giren öğrencilere ödül takdim etti.

Of Fen Lisesine yapılan ziyarete Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve eşi Fatma Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Öztürk ve Muhammet Yalçınkaya, Ak Parti Of İlçe Başkan Vekili İrfan Göktaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Of İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Okutan ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24