Of Devlet Hastanesi’nde Biontech Aşı uygulaması başladı

Çin’in ürettiği Sinovak aşısının ardından ABD-Almanya ortaklığında üretilen Biontech aşısı Of Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı.

Of Devlet Hastanesi’nde Biontech Aşı uygulaması başladı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından geliştirilen aşılar insanlara uygulanmaya devam ediyor.

Çin tarafından üretilen Sinovak aşısının ardından ABD-Almanya ortaklığında üretilen Biontech aşısı da ülkemizde uygulanmaya başladı. Of Devlet Hastanesi’nde de sinovac aşısının ardından Biontech aşısı uygulanmaya başlandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal, Trabzon’da Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi, Fatih Devlet Hastanesi ve Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nin ardından dördüncü hastane olarak Biontech aşısını uygulamaya başladıklarını belirtti.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr. Kemal Süleyman, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Yıldırım ve Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Selen Gürsoy Turan Of Devlet Hastanesi’ne gelerek Covid-19 salgını süreci ve aşılama ile ilgili olarak eğitim verdiler.

Aşı sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet eden Başhekim Uysal; “Vatandaşlarımız 182 nolu telefondan randevu alarak her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında aşılarını olabilirler. Hangi aşıyı olmak isterlerse kendilerine o aşıyı uygulamaktayız” ifadelerini kullandı.

Maske, mesafe ve hijyenden asla taviz verilmemesi gerektiğini belirten Başhekim Uysal; “Her ne kadar Covid-19 ile mücadelede elimizde iki çeşit aşı Sinovac ve Bıontech aşılarımız olsa da maske, mesafe ve hijyen üçlü sacayağından asla vazgeçmemeliyiz” diye konuştu.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2021, 05:51

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24