Of Belediyesi’nden personele afet eğitimi

Of Belediyesi tarafından düzenlenen iki ayrı eğitimle belediye bünyesinde çalışan personellere Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

Of Belediyesi’nden personele afet eğitimi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından başlatılan Afet Farkındalık Eğitimleri kapsamında 2021 yılı, Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi.

Program kapsamında Kamu, Özel ve Sivil Toplum çalışanlarının yanı sıra tüm vatandaşların afet konularında bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor.

Of Belediyesi İnan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen iki ayrı toplantı ile belediye bünyesinde çalışmakta olan memur, işçi ve şirket personellerine “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

Yaklaşık bir saat süren eğitimler kapsamında personellere afet olayları anında, afet öncesinde ve afet sonrasında yapılacaklar hakkında 3 ayrı eğitim filmi izlettirildi.

Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu belirten İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Yaşar; “Son dönemde yaşanan depremlerde çok sayıda insanımızı kaybettik. Çok sayıda vatandaşımız evsiz kaldı. Bölgemizin deprem kuşağında olmaması bizler için büyük bir avantaj olsa da bizim bölgemizde de sel ve heyelan afetleri yaşıyoruz. Son yıllarda yaşanan su ve sel taşkınları onucunda bizler de çok sayıda insanımızı kaybettik. Hem çalışmalarımızda heyelanları engelleyici ve önleyici şekilde çalışma yapmak hem de yaşanan olaylara müdahale ederken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarda çalışanlarımızı bilgilendirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 03:33

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24