Of Anadolu Lisesi öğrencilerinden tarihe yolculuk

Of Anadolu Lisesi 12/B sınıfı öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarıyla yıl sonu gezisi kapsamında Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Artvin illerini ziyaret ettiler.

Of Anadolu Lisesi öğrencilerinden tarihe yolculuk

Of Anadolu Lisesi 12/B sınıfı öğrencileri hem eğlenmek hem öğrenmek için iki günlük eğitim gezisine çıktılar.

 

Biriktirdiği harçlıklarla geziye çıkan öğrenciler; Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Artvin illerini ziyaret ederek tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

 

Okul Müdürü Mustafa Kasap ve Edebiyat öğretmeni Yahya Özkök’ün katılımıyla gerçekleşen gezi öğrencilere sınav öncesi moral oldu.

 

Maçka üzerinden Zigana Geçidi’nden Gümüşhane’ye ulaşan öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Bayburt Üniversitesi ve Kop Dağı görüldükten sonra Erzurum’a ulaşan öğrenciler, Erzurum’da Atatürk Üniversitesi, Çifte Minareli Medresesi, Rüstem Paşa Bedesteni, Erzurum Kalesi ve Tepsi Minare, Yakutiye Medresesi, Lala Paşa Camii, Ulu Camii, Aziziye ve Mecidiye Tabyaları, Abdurrahman Gazi Türbelerinden oluşan tarihi ve kültürel yerleri gezdiler.

 

Akşam Erzurum’da konaklayan öğrenciler, ikinci gün Erzurum Teknik Üniversitesi, Tortum Gölü ve Şelalesi’ni gezildikten sonra Artvin’e geçtiler. Türkiye’nin önemli yerli mimari başarı örneği olan Artvin’deki Deriner Barajı’nı gören öğrenciler, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Artvin Kalesi’ni ziyaret ettiler.

 

Artvin Borçka Karagöl’ü ziyaret eden öğrenciler, Cankurtaran Geçidi’nden aşarak Karadeniz Sahil Yolu ile Of’a döndüler.

 

Öğrencilere tarih sevgisini ve bilincini pekiştirmek, çevrelerini tanıtmak istediklerini ifade eden Okul Müdürü Mustafa Kasap, “Bütün yıl içerisinde yaşanan çalışma yorgunluğunu atmak ve LYS öncesi rahatlamalarını sağlamak için faydalı bir gezi oldu. Öğrencilerimiz de bu geziden çok memnun kaldı. İnşallah bu rahatlama onlara girecekleri LYS’de olumlu yansıyacak. Sınavda onlara ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24