Of AİHL geleceğin fatihlerini yetiştirmeye aday

1975 yılında Of’un ilk İmam Hatip Lisesi olarak eğitim vermeye başlayan ve yetiştirdiği binlerce öğrencisiyle ülkemize hizmet eden Of Anadolu İmam Hatip Lisesi, köklü geçmişiyle, eğitime gönül vermiş öğretmen kadrosu ve yenilenen yüzüyle yeni Fatihler yetiştirmeyi hedefliyor.

Of AİHL geleceğin fatihlerini yetiştirmeye aday

Of Havadis Gazetesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna özel olarak uygulamaya koyduğu “Okullarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta sizlere Of Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tanıtıyoruz.

 

1975 yılında Of’un ilk İmam Hatip Lisesi olarak eğitim vermeye başlayan Of Anadolu İmam Hatip Lisesi, köklü geçmişiyle, yetiştirdiği ve ülkemize kazandırdığı binlerce öğrencisiyle, eğitime gönül vermiş öğretmen kadrosu ve yenilenen yeni yüzüyle eski ihtişamlı zamanlarına geri dönmek istiyor.

 

Okulun Tarihçesi

 Of İmam Hatip Lisesi 1975-76 eğitim-öğretim yılında açıldı. Of İmam Hatip Lisesi ilk yıl Özel İdareye ait eski binada 250 öğrenci ile eğitim vermeye başlamıştır. Öğrenci kapasitesinin artmasıyla bahçenin deniz tarafında 1970/B tipli bir projenin yapılması izni Okul Koruma Derneğince alınmıştır. 1980 yılına kadar tamamlanan zemin katta eğitim-öğretim yapılmıştır. 1983 yılına kadar devam etmiştir. 1985 yılında Müteahhit Hasan Cömert tarafından bitirilmiş ve 85-86 Öğretim yılında 3 katlı olan bina eğitim öğretime açılmıştır. Öğrenci sayısının artması üzerine okulun üst tarafına hayırsever iş adamı Ahmet Albayrak tarafından yeni bir okul yaptırılmıştır. 8 yıllık kesintisiz eğitim ile orta kısımların kapatılması ve üniversite sınavlarına girişteki katsayı adaletsizliği yüzünden öğrenci sayısı azlığı nedeniyle 1999 yılında eski okuldan ayrılıp ayrılıp İrfanlı Mahallesindeki bugün hizmet veren binasına taşınmıştır. 2017-18 eğitim-öğretim yılında 15 derslikte 5 idareci toplam 27 kadrolu öğretmeni ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

               

5 yıldızlı Kız Yurdu var

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu dönem 290 öğrenciye eğitim vermektedir. Öğrenciler ; 14 resmi taşımalı servisin yanı sıra  özel servis ve yaya olarak da okula ulaşmaktadırlar. Okulda 2014 yılında Yeşilyurt ailesinin anneleri adına yaptırıp okula kazandırdığı İlve Yeşilyurt Kız Öğrenci Yurdu bulunmaktadır. İçinde öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılan 5 Yıldızlı Otel konforunda olan İlve Yeşilyurt Kız Öğrenci Yurdu  104 öğrenci kapasitelidir. Of Anadolu İmam Hatip Lisesi 15 derslik olarak inşa edilmiş olup ; kütüphane, Bilişim Tek. Sınıfı, Uygulamalı Mescit, kız mescidi, etüt salonu, konferans salonu, spor odası, kantin bulunmaktadır.

 

Başarılarla dolu bir geçmiş

Açıldığı yıldan beri çeşitli alanlarda başarılar gösteren Of Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu öğrenciler arasından; ülkemizdeki çeşitli üniversitelerin Tıp, Hukuk, Mühendislik, Siyasal Bilgiler, İlahiyat, Öğretmenlik ve diğer bölümlerine yüzlerce öğrenci göndermiştir. Of İmam Hatip Lisesinden mezun olmuş ve bugün ülkemizin stratejik noktalarında bulunan nice mezunlar bulunmaktadır. Başarılarının ve yetiştirdiği insan kalitesinin artmasıyla toplumumuzun tüm kesimlerinden yoğun taleplerle karşılaşan okul kapasitesinin yetersizliğinden dolayı ön sınavla öğrenci alacak duruma gelmişti. Ülkemizde çıkarılan 8 yıllık kesintisiz eğitimle İmam Hatiplerin Ortaokullarının da orta kısımları kapatılmış. Orta kısımların kapatılmasının yanında üniversite sınavlarındaki katsayı adaletsizliği yüzünden tüm Türkiye’de olduğu gibi Of İmam Hatip Lisesinin de lise kısmına neredeyse öğrenci bulunamaz hale gelmişti. Tüm bu olumsuzluklara rağmen varlığını devam ettiren okul değişen yeni sistemle her geçen yıl öğrenci sayısını artırmaktadır.

 

Geçmişteki başarıların yanında Of  İmam Hatip Lisesi yeniden başaracağının sinyallerini vermeye başladı.  İmam Hatip Liseler arası  2015-16 yılında Fen Bilimlerinde birinci ve genel ortalamalara bakıldığında da il genelinde 25 İmam Hatip Lisesi arasından üçüncü olmuştur. Sportif  faaliyetlerde de başarı gösteren okul ilçede; Futbol, Masa Tenisi, Bocce yarışmalarında  ikincilik elde edilmiştir. Şiir okuma ve kompozisyon yarışmalarında ise hem ilçe de hem de ilde önemli başarılar elde etmiş. Son yıllarda Merve Gözaydın adlı öğrenci katıldığı her etkinlikte birincilik kazanmış, Bu yıl “Öğretmenler Günü” ve “Cumhuriyet” konulu kompozisyon yarışmalarında da ikincilik elde etmiştir. Karate yarışmasında da elde edilen birincilik okulun insan yetiştirmede  çeşitliliğe verdiği önemi gösteriyor. Bunların yanında okul içerisinde destekleme ve yetiştirme kursları, değerler eğitimi, Açık İmam Hatip Liseli öğrencilere yönelik kurs çalışmaları yapılmaktadır.

 

Müdür Gül, “Amacımız model ve lider insan yetiştirmektir”

Milli, manevi değerlerine bağlı, ahlaklı, vatanını, milletini seven güvenilir nesiller yetiştirmek istiyoruz diyen Okul Müdürü Sedat Gül; “Biz akademik başarısı yüksek, topluma faydalı ve geleceğin Fatihlerini  ve geleceğin Fatihlerini yetiştirecek anneleri eğitmek istiyoruz. Amacımız model ve lider insan yetiştirmektir. Sadece İlahiyatçı değil, her alanda kendini yetiştirmiş, geliştirmiş, parmakla gösterilen insan yetiştirmek istiyoruz. Of İmam Hatip Lisesi’ni eskiden olduğu gibi Of’un lider okulu yapmak, akademik başarılar yönünden de eski günlerine döndürmek istiyoruz. Of İmam Hatip Lisesinden mezunu olup da ülkemizin çeşitli stratejik yerlerinde önemli görevler almış mezunlarımız var. Bizler yine aynı şekilde hem kendisine, hem ülkesine hem de insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Okul Müdürü Sedat Gül

Okul Müdürü Sedat Gül 1977 Gümüşhane Şiran doğumludur. İlk öğrenimini Şiran’da, orta öğrenimini Gümüşhane Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra Ankara Gazi Üniversitesi Tarih öğretmenliğinden 2000 yılında mezun olmuştur.  Trabzon Maçka’da 3 yıl çalıştıktan sonra Of’a tayin olmuştur. Bölümlü Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve Ulusoy Endüstri Meslek Lisesinde çalışmıştır. 2012 yılında Of Anadolu İmam Hatip Lisesine Müdür Yardımcısı  atanmıştır. 2013 yılında ise okul müdürlüğüne atanmış olup halen bu görevi yürütmektedir. Sedat Gül evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Öğretmen Kadrosu

Sedat Gül (Okul Müdürü), Recep Yurtsever  (Müdür Başyardımcısı), Reyhan Selvi (Müdür Yardımcısı), Emine Kondak (Müdür Yardımcısı), Adnan Karaismailoğlu (Müdür Yardımcısı), Ahmet Terzioğlu (Türk Dili ve Edebiyatı), Bülent Ay (Coğrafya), Duygu Eser Yıldızcan (Matematik), Elif Tellioğlu (Meslek Dersleri), Emin Gurbetoğlu (Meslek Dersleri ),Fatih Fakılı (Türk Dili ve Edebiyatı),Haşim Uzunhasanoğlu (Tarih), Hilal Sarıusta (İngilizce), İsmail Çapoğlu (Meslek Dersleri), Lütfü Erdem (Türk Dili ve Edebiyatı), Merve Hilal Yıldız (Meslek Dersleri), Miktat Aktaş (Tarih), Nuriye Ak Koç (Türk Dili ve Edebiyatı), Saadet Bayram (Matematik), Saadet Cevahiroğlu (Matematik), Salih Akyüz (Meslek Dersleri), Sebahattin Kılıçbay (Meslek Dersleri), Seval Çakıl (Felsefe), Sinan Karci (Kimya), Yalçın İnan (Beden Eğitimi), Mustafa Çelebi (Meslek Dersleri), Turgut Semiz (Fizik), Eyüp Karaçoban (Hizmetli), Hüseyin Bilgin (Hizmetli).

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24