Of AGD’den Merhum Erbakan'ı anma programı

Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının 6.yılında Of AGD tarafından düzenlenen programla anıldı.

Of AGD’den Merhum Erbakan'ı anma programı

Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 6. Yılı nedeniyle Of AGD tarafından bir konferans düzenlendi.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi Trabzon eski İl Başkanı Mahmut Çimecioğlu, Erbakan hocayı anmanın onun yolundan gitmekle olacağını söyledi.


Of AGD Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından AGD Trabzon İl Başkanı Abdurrahman Şimşek AGD çalışmaları hakkında kısa bir sunum yaparak programa katılanlara teşekkür etti.

 

Erbakan’ı anlatan kısa bir sinevizyonun ardından, programa konuşmacı olarak katılan Mahmut Çizmecioğlu, Erbakan hocamızın davasını günümüzden örnekler vererek anlattı.

Yaratılış gayesini anlatarak konuşmasına başlayan Çizmecioğlu,"İnsanoğlu olarak dünyaya bir imtihan için gönderildik. Bu imtihanı başarı ile tamamlamak için de mutlaka Hakkın yanında yer almamız ve bu yolda mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadelede örnek alacağımız kişi başta Sevgili Peygamberimizdir. Aynı şekilde bu kutlu yolda mücadele eden Erbakan hocamızda bize, Hak yolda nasıl cihad edilebileceğimizi yaşantısı ile göstermiştir. Kendisi batılın karşısında korkmadan dik durmuş ve Hakkı meclis kürsüsünden haykırmıştır. Şimdilerde ise maalesef hocamızın Hakkı haykırdığı meclis kürsülerinden birbirlerine ağır hakaretler eden milletvekilleri sözde hocamızın yolundan gittiklerini söylüyorlar. Halbuki hocamız hayatta iken ağızlarından böyle bir söz çıkmıyordu. Hocamız onlara hadi oradan, hadi oradan diyerek gittikleri yolun yanlış olduğunu söylüyordu. Bizde hocamızı anarken onun yolundan gitmenin sözle değil, onun yaptığı icraatlarla olabileceğini söylüyoruz." dedi.

Onun yolundan gitmenin batıl ile işbirliği içinde olma ile mümkün olamayacağını söyleyen Çizmecioğlu, "Son zamanlarda sürekli ağızlarına doladıkları, 'Bizde Erbakan hocamızın yolundan gidiyoruz' sözleri kuru laftan ibaretten başka birşey değildir. Onun yolundan gitmek, ab ye rest çekip D8'i harekete geçirmekle olur. İncirlik üstünü İslam düşmanlarına kapatmakla olur. Faizli ekonomiyi terk edip Adil ekonomik düzen için gayret emekle olur. Velhasıl hocamızın 11 ayda yaptığı devasa hizmetleri yapmakla olur." diyerek bu sözleri söyleyenleri samimi olmaya davet etti.

 

Çizmecioğlu konuşmasının devamında Erbakan hocanın iç ve dış siyasette yaptığı çalışmalarını günümüzle karşılaştırarak anlatarak konuşmasını tamamladı. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24