Mursi için Of’ta gıyabi cenaze namazı

Mahkeme salonunda şehit düşen Mısır’ın seçilmiş ilk Devlet Başkanı Muhammed Mursi için Of’ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mursi için Of’ta gıyabi cenaze namazı

Yargılanmak üzere getirildiği mahkeme salonunda şehit düşen Mısır’ın seçilmiş ilk Devlet Başkanı Muhammed Mursi için Of’ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Mısır'ın seçilmiş ilk devlet başkanı Muhammed Mursi, Genelkurmay Başkanı Sisi tarafından gerçekleştirilen kanlı bir darbenin ardından iktidardan düşürülmüştü.

 

2013 yılında gerçekleştirilen, ABD ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen bu darbeden sonra kurulan sözde mahkemelerde idam ile yargılanan Muhammed Mursi, mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek şehit oldu.

 

Mursi, şehit olurken yanında ailesinden sadece birkaç kişi vardı. Ancak, İslam coğrafyasının birçok merkezinde gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazlarında Şehit Muhammed Mursi milyonlarca kişinin dualarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

 

Mursi için Of’ta da gıyabi cenaze namazı kılındı. Of Çarşıbaşı Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazını Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu kıldırdı. Çok sayıda vatandaşın katılığı cenaze namazına Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Vekili Mehmet Öztürk, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24