Müftü Abdurrahman Küçük son yolculuğuna uğurlandı

Of’un yetiştirdiği önemli Din adamlarından biri olan Yazlık Mahallesi sakinlerinden Emekli Müftü Abdurrahman Küçük vefat etti.

Müftü Abdurrahman Küçük son yolculuğuna uğurlandı

2012 yılında Umre Ziyareti esnasında rahatsızlanan ve 6 yıldır hastalıklarla mücadele eden Müftü Küçük, önceki gece hayata gözlerini yumdu.

 

Müftü Küçük’ün cenazesi Of’un Yazlık Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

 

Kardeşi İstanbul Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük’ün kıldırdığı cenaze törenine Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Trabzon Eski Müftüsü Ahmet Bulut, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Müftüleri, Rize ve Trabzon’dan çok sayıda din görevlisi ve kalabalık bir topluluk katıldı.

 

Müftü Abdurrahman KÜÇÜK Kimdir?

1948 yılında Of’un Yazlık Mahallesi’nde doğan Küçük, İlköğrenimimi köyünde; Ortaöğrenimini Adana Merkez İmam-Hatip Lisesinde okudu. 1969 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsüne kaydolan ve aynı yıl Konya’da İmam Hatip olarak göreve başlayan Küçük, 1975 yılında Trabzon İmam-Hatip Lisesine Meslek dersleri Öğretmeni olarak atandı. 1978 yılında katıldığı ikinci dönem İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Müftü ve Vaizler İhtisas kursundan 1980 yılında mezun olan Müftü Küçük sırasıyla Giresun Espiye İlçe Vaizliği, Giresun İl Vaizliği, Çaykara İlçe Müftülüğü, Almanya’da Din Görevliliği, Trabzon İl Vaizliği, Rize İkizdere İlçe Müftülüğü ve Trabzon İl Müftü Yardımcılığı görevlerinin ardından 2010 yılında atandığı Şalpazarı İlçe Müftülüğü görevinden 2013 yılında emekliye ayrıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24