Miniklerin sıcak yuvası Of Şehit Ahmet Türkkan Anaokulu

2000 yılında çalışan ailelerin çocuklarını emanet ettiği bir kreş olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Of Şehit Ahmet Türkkan Anaokulu, bugün İngilizce ve dini eğitimi ile 3, 4 ve 5 yaş grubu çocukların eğitim yuvası olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Miniklerin sıcak yuvası Of Şehit Ahmet Türkkan Anaokulu
Of Havadis tarafından 2017-2018 Eğitim-Öğretim sezonuna özel olarak başlatılan Okul tanıtımlarımıza bu hafta Of Şehit Ahmet Türkkan Anaokulu ile devam ediyoruz.

Okul öncesi çocukların ilk uğrak yeri olan okul, eğitim öğretim hayatına 1999-2000 yılında Of Anaokulu adıyla başladı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında ise Of Şehit Ahmet Türkkan Anaokulu adını alarak eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. 
 
İlk zamanlar çalışan aileler ilgi gösteriyordu
Açıldığı ilk yıllarda daha çok çalışan ailelerin çocuklarıyla eğitim hayatına başlayan okul bugün eğitim hizmetinden faydalanmak isteyen tüm ailelere hizmet ederek Of’taki eğitimin kalitesindeki yükselmeye önemli katkılar sunuyor. 

Bu başarısı nedeniyle öğrenci sayısı her geçen yıl giderek artmaktadır. Sahip olduğu sınırlı fiziksel olanaklara rağmen 133 öğrenci, 6 öğretmen ve 3 yardımcı personeliyle Of Şehit Ahmet Türkkan Anaokulu 3, 4 ve 5 yaş çocuklar için ilköğrenim hayatlarında çocukların yuvası olmaya devam ediyor. Temiz ve sıcak ortam, oyun ve oyuncak çeşitliliği, öğrenci, öğretmen ve idareci ilgisiyle güvenli bir okul olarak velilerin ilgisini çekiyor.

İngilizce ve dini eğitim öğrenci sayısının artışında önemli etken oldu
Of ŞAT Anaokulunda 5 sınıf ve 6 şube bulunuyor. 3 yaş grubuna bir şube, 4 yaş grubuna iki şube, 5 yaş grubuna ise 3 şube olarak eğitim veriyor. Şehit Ahmet Türkkan Anaokulunda 2 idareci, 6 öğretmen 3 tane de yardımcı hizmetli eleman bulunmaktadır. 

Okulun mevcudunda son iki yıldır devam etmekte olan hem dini eğitim, hem de İngilizce eğitimi sayesinde önemli artışla okul öğrenci mevcudu 133’e ulaşmış. Bazı velilerin çalışma saatlerine uygun olarak okulda öğleden sonra da eğitim yapılmasıyla ikili eğitim görülüyor.

Çocukları hayata hazırlayan projeler
Veli ile iç içe eğitim sistemini baz alan Of ŞAT Anaokulu, çeşitli etkinliklerle velileri de eğitimin içine çekip öğrencilerin ilgilerini hep canlı tutmaya çalışıyor. 

Geçen yıl  “Baba bana mesleğini anlat” projesiyle sadece annelerin değil babaların da okula gelmesini sağlayarak hem onlara mesleklerini anlattırdılar, hem de çocuklara meslekler hakkında bilgi edinme fırsatları sağlanmış oldu. “Pazar kurma” etkinliğiyle de çocuklara sorumluluk duygusu kazandırılmaya çalışılarak mesleklerin zorlukları ve önemi anlatılmaya çalışılmaktadır.

Aile ortamında bir eğitim yuvası
Okul öncesindeki kurum olan anaokulundaki görevinden önce öğretmenlik yapan Okul Müdiresi Salime Akyüz altı yıldır Of ŞAT Anaokulunda okul müdürlüğü yapıyor. Aile ortamında bir eğitim verdiklerini belirten Akyüz; “6 yıldır Anaokulunda görev yapıyorum. Eğitimin içinde olmaktan çok mutluyum ve eğitimin her çocuğun hakkıdır olduğuna inanıyorum. Onun için imkânlarımızı en sonuna kadar zorlayıp öğrenci velilerinin taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Ona rağmen velilerimizin tüm isteklerini yerine getirememenin üzüntüsünü de yaşıyoruz. Burada öğretmen, idareci, öğrenci ve çalışanlarla bir aile huzurumuz var. Okulda bizim için en önemli gördüğümüz şey çocukların eğitimleriyle onları hayata hazırlamaktır. Sırada beklemesini, paylaşmayı, kardeşliği, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, doğru sözlü olmayı, hakkına razı olup başkaların haklarına riayet etmeyi bu yaşta öğrenen çocuk daha sonrasında kendisini zaten geliştireceğini düşünüyorum. İlköğretime hazırlık anlamında yaş gruplarına dönük öğretim yapsak da asıl meselenin eğitim olması gerektiğine inanıyorum. Geçen yıllarda okulumuzda öğrenci mevcudu 80 civarında iken bugün mevcudumuz 133 kadar ulaştı. Verdiğimiz eğitimden veliler de memnun kaldığı için çocuklarını bizlere gönül rahatlığıyla emanet edebiliyorlar. Öğrenci sayısının artmasında okulumuzun ilgi alakasının yanında iki yıldır dini eğitim ve İngilizce eğitimi vermemizin de etkisi oldu” ifadelerini kullandı.

Öğretmen Kadrosu
Salime Akyüz (Okul Müdiresi), Nilgün Elmacı (Müdür Yardımcısı), Yasemin Devran (3 Yaş Öğretmeni), Banu Kanık (4 Yaş A grubu öğretmeni),  Elmas Holoğlu (4 Yaş B grubu öğretmeni), Arzu Baltacı (5 Yaş A grubu öğretmeni), Merve Nur Aktürk (5 Yaş B grubu öğretmeni), Nimet Yazıcı (5 Yaş C grubu öğretmeni).

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24