Mikdat Sarıalioğlu öğrencilerinden “sıfır atık” projesi

Of Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu tarafından düzenlenen “Atıklarım Değerleniyor” projesi kapsamında kağıt, plastik kapak, pil, atık yağ ve cam gibi maddeler ayrıştırılarak hem ülke ekonomisine kazanç sağlamak hem de daha temiz bir çevre oluşturma amaçlanıyor.

Mikdat Sarıalioğlu öğrencilerinden “sıfır atık” projesi

Of Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu öğrencileri sosyal sorumluluk anlayışıyla atıkların değerlendirilmesi için çevreci bir projeye imza atıyor.

 

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hamdi Göksu’nun koordinatörlüğünde başlatılan “Atıklarım Değerleniyor” Projesi birçok etkinliği içinde barındırıyor.

 

Atık maddeler kağıt, plastik kapak, pil, atık yağ ve cam ayrıştırılarak hem ülke ekonomisine kazanç sağlamak hem de daha temiz bir çevre oluşturma amaçlıyor. Atıklardan elde edilen gelirle ülkemizde yardıma muhtaç insanlara fayda sağlanıyor.

 

Öğrenciler tarafından sosyal sorumluluk bilinciyle yürütülen projede Resim, Karikatür, Fotoğraf, Tasarım gibi yarışmalar yapılıyor. Plastik kapaklarla ilgili elde edilen kazançla Omurilik Felçlileri Derneğine bağışlanıyor. Öğrenciler geri dönüşümlü malzemelerden projeler yapıp yılsonunda okulda sergileyecekler. Afiş konusunda okulda afiş yarışması başlatılmış, yarışmada dereceye giren öğrenciler ödül olarak okul kantininden  “Alışveriş Çeki” kazanıyor.

 

Proje yürütme ekibi Okul Müdür Yardımcıları Fatma Seymen ile Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu ziyaret ederek projenin amaçlarını anlatarak desteklerini talep ettiler.

 

Fen ve Teknoloji Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Hamdi Göksu projeyle ilgili; “Daha temiz, daha yaşanılabilir bir çevre için hepimizin yapabileceği çok şey var. Bu konuda önce çevre bilinci oluşturmamız gerekir. Biz de okulumuzda bu amaçla bir proje başlattık. Bu sayede atıkların ekonomiye kazandırıp daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın hayalini kuruyoruz. Mili Eğitim Müdürümüzün ilgisi ve destekleri nedeniyle şahsım ve öğrencilerim adına kendilerine teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da ziyaretle ilgili olarak, “ Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini bu hassasiyetleri nedeniyle kutluyorum. Çevre bize emanettir. Bu emaneti bizden sonraki nesillere temiz ve yaşanılabilir olarak bırakmalıyız. Bizler zaten bu tür projeleri teşvik ediyor ve destekliyoruz. Projede öğrencilerimizin isteklilikleri ve gayretleri gelecek adına umutlarımızı artırıyor. Daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya için herkesin atıklar konusunda hassasiyet göstermesini umuyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” sözleriyle duygularını belirtti.

 

“Sıfır Atık” projesiyle örtüşen projede Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulunda tüm sınıflara geri dönüşüm kutuları konularak en çok geri dönüşüm toplayan öğrenciler “Hediye Çeki” ile ödüllendiriliyor. İlçe genelinde bu kapsamda okullarla iş birliği yapılarak bu bilinç tüm Of’a yayılması amaçlanıyor.

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24