Mehmet Akif Ersoy’un anısına

İstiklal Marşı’nın kabulünün 93.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikle İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Mehmet Akif Ersoy’un anısına

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri kapsamında Of Anadolu Lisesinde bir program düzenlendi.

 

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemine belirten konuşmaların ve şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini anlatan tiyatro gösterisi sunuldu.

 

Mart ayının milletimiz adına birçok olayların cereyan ettiği bir ay olduğunu belirten Of Kaymakamı Eren Arslan; “Bir hafta sonra 18 Mart’ta Çanakkale Şehitlerimizi anmak için bir araya geleceğiz. İstiklal Marşı, milletimizin özelliklerini ve milletimizden beklenen vazifeleri çok iyi özetleyen ve her Türk gencinin sadece lafsen değil manasıyla da ezbere bilmesi gereken, bizi bir arada tutan önemli birleştirici unsurlardan biridir. Bu sorumluluk bilinciyle inşallah vatanımız ve milletimiz için bir daha böyle marşlar yazmak durumunda kalmayız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve İstiklal Marşını armağan eden büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

Hafta içerisinde düzenlenen Akif’e mektup yarışmasında birinci olan öğrencilere Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından Safahat kitabı hediye edildi. İkinci olan öğrencilere Garnizon Komutanı Yüzbaşı Neşat Daler, üçüncü olan öğrencilere ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin tarafından ödüller verildi.

 

Programa; Of Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Neşat Daler, İlçe Emniyet Müdürü Himmet Ali Aydoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin, Şube Müdürü Adem Gündüz, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24