Mahmut Efendi Camii ve Külliyesi’nin temeli atılıyor

Of’un yetiştirdiği önemli Din Alimlerinden biri olan Mahmut Ustaosmanoğlu adına Of’ta yapımına başlanan Mahmut Efendi Camii ve Külliyesi için temel atma töreni düzenleniyor.

Mahmut Efendi Camii ve Külliyesi’nin temeli atılıyor

Of İlim ve Kültür Hizmetleri Derneği, Of’un yetiştirdiği önemli Din Alimlerinden biri olan Mahmut Ustaosmanoğlu adına Of’ta Mahmut Efendi Camii ve Külliyesi için çalışmalara başladı.

 

İrfanlı Mahallesi Çaykara Yolu üzerinde eski 28 Şubat İlkokulu’nun bulunduğu alanda inşa edilmeye başlanan Camii ve Külliyenin hafriyat çalışmaları tamamlanarak zemin katının da tablası atıldı.

 

3 bin m2 alan üzerinde inşa edilecek olan Camiinin 1200 kişilik olması planlanıyor. Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlanan projede tek minareli olarak inşa edilecek camii, Of’ta bir ilk olma özelliği de taşıyacak.

 

Camiinin altında 1100 m2’lik bir sohbet salonu yapmayı planlayan dernek yönetimi, Külliye içerisinde yaklaşık 250 yataklı bir Kur’an Kursu da inşa edecek.

 

Camii ve Külliye için bugün saat 13.00’te temel atma töreni düzenlenecek. Of İlim ve Kültür Derneği Başkanı Reşat Akyüz yaptığı açıklamada tüm Of halkını törene davet etti.

 

Camii ve Külliyeye katkı sunmak isteyen hayırseverler yardımlarını Kuveyttürk 7890038 nolu hesap ile Türkiye Finans 808726 nolu hesaplara yapabilirler.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24