Kuzey Yıldızı Derneği’nden Aşure kampanyası

Of Kuzey Yıldızı Derneği tarafından düzenlenen basın kahvaltısında yaklaşan Aşure günü nedeniyle düzenlenen 10 bin aşure kampanyası hakkında kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı.

Kuzey Yıldızı Derneği’nden Aşure kampanyası

Of Kuzey Yıldızı Derneği tarafından Of’ta görev yapan basın mensuplarına kahvaltı verildi. Dernek Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Turgay Kar, yaklaşan Aşure Günü nedeniyle 10 bin aşure dağıtımı yapmak üzere çalışmalara başladıklarını belirledi.

 

Muharrem Ayının Din kardeşliğimizin ve insani ilişkilerimizin sevgi, saygı ve dostluk esasında hayat bulabilmesi için müekked sünnet olan selamlaşmayı hatırlamamıza vesile olan zaman dilimi olduğunu belirten Kar; “Rasulullah aleyhisselam, Şehrullah /Allah’ın ayı olarak bilinen Muharrem ayının  10. günü olan Aşure gününe özgü olarak “Aşure günü on Müslüman’a selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur” buyurmuştur. Sıklıkla birbirimize “Selamun Aleykum” yani  “Allah Teala’nın selameti, güven ve emniyeti senin üzerine olsun, benden sana zarar gelmez” dediğimiz halde, verdiğimiz selamın bize sevap getirecek manasını unutabiliyoruz. İşte bu manayı yeniden bulabilmemiz için, aşure ile selamlaşalım, gönül alalım, hayra niyetlenip kardeşliğimizi pekiştirelim” diye konuştu.

 

"Hayr' a vesile olan, hayr yapan gibidir." Hadis-i Şerifinden yola çıkarak Of’ta 1o0 bin aşureyi halka dağıtmak istediklerini belirten Kar, bu hayra ortak olmak isteyen hayırseverlerimizden katkı ve desteklerini bekliyoruz. Of Kuzey Yıldızı Derneği bünyesinde muhabbet ateşiyle pişirip, halkımıza ikram edeceğimiz aşure için, vereceğiniz her türlü desteğin hayır ve hasenatınız olmasını niyaz ve temenni ederiz. Of Kuzey Yıldızı Derneği her zaman olduğu gibi AŞURE gününde de Hayırlarınıza vesile oluyor. Aşure ikramında bulunmak isteyenler 0535 5177177 nolu telefondan bizlere ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

 

Davetlerine katılan basın mensuplarına teşekkür eden Kar; “Of Kuzey Yıldızı derneği olarak âcizane bu davetimizi kırmayıp teşrif ettiğinizden dolayı siz basın mensuplarına teşekkür ederim. 2007 yılında kurulan Derneğimiz, Of halkına ve ihtiyaçlı kişilere yardım eden; herhangi ırk, renk, dil, din ayrımı yapmadan insanların ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele eden bir kuruluştur. Yapılan faaliyetlerde peygamber efendimizin  “Hayr’a vesile olan, hayır yapan gibidir” hadisi şerifine layık olabilmek için gayret gösteren tüm Of Kuzey Yıldızı Derneği yönetimi ve üyelerine, ayrıca yardımlarını bizlerden esirgemeyen değerli hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum. Allah yapılan bu hizmetlerin karşılığını hem bu dünyada hem de ahirette yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere kat kat versin diye dua ediyoruz.

 

Dernek Yönetiminden Başkan Turgay Kar, Başkan Yardımcısı Mehmet İşçi, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Çakır, Cevat Hacımurtezaoğlu, Aydın Demirci ve Ömer Ekşi'nin katıldığı kahvaltıya Of Medya Derneği Başkanı ve Of Havadis Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar, Of Medya Derneği Başkan Yardımcısı ve Of’un Nabzı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Muratoğlu, Of Medya Derneği Yöneticileri Gazeteciler Harun Yılmaz, Ömer Alkan, Şefik Üstündağ ve Fahri Hacıcaferoğlu, Kuzey Anadolu Gazetesi Sahibi Ömer Lütfü Saral ile Gazeteci Halil Bayram katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24