Kuzey Yıldızı Derneği Kurban’a hazır

Of Kuzey Yıldızı Derneği öncülüğünde Of Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Kurban Kesimi 1.Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Kuzey Yıldızı Derneği Kurban’a hazır

Of Kuzey Yıldızı Derneği öncülüğünde Of Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Kurban Kesimi Kursu tamamlandı.  Küçük ve Büyükbaş Hayvanların Kesimi hakkında katılımcılara eğitim verilen kurs, yaklaşık 2 ay sürdü.

 

Of, Çaykara ve Hayrat’tan 75 kişinin müracaat ettiği kurs, 41 kişinin katılımıyla tamamlanarak ilk mezunlarını verdi.

 

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Dunay’ın elinden aldılar.

 

Törende konuşan Dernek Başkan Yardımcısı ve Kurban Birimi Sorumlusu Mehmet İşçi, “Dernek olarak Kurban Bayramında önemli bir hizmet icra ediyoruz. Üyelerimizin ve bağışçılarımızın kurbanlarını kendi kurduğumuz tesiste kesiyoruz. Ancak kurbanların kesimi için profesyonel ekipler bulmakta zorlanıyorduk. Kendi insanlarımızın bunu öğrenmesi ve hizmetlerimizi daha kolay bir şekilde icra edebilmek için böyle bir kursa öncülük ettik. Kurban bayramının birinci günü evine kurbanının eti girsin isteyen vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak hızlı, hijyenik ve bilinçli bir kesim ekibi oluşturmak için açtığımız kursa katılımın bir bölümünü de dernek üyelerimiz tarafından oldu. 10 yıldır kurban kesimine devam ediyoruz. İlk başladığımızda bayramın ilk günü akşam ezanına kadar 7 hayvan kesiyorken geçtiğimiz yıl 53 hayvan kesimine kadar çıktık” ifadelerini kullandı.

 

Of Vaizi Hüseyin Güven tarafından dini eğitim verilen kursiyerlere Biyolog Ahmet Tokgöz tarafından Sağlık Bilgisi Koşulları ve Çevre duyarlılığı gibi mikrobiyoloji dalındaki eğitimler,  Veteriner Hekim Celal Kalyoncuoğlu tarafından da hayvan konusundaki eğitimler verildi.

 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, talep olması halinde Kurban Bayramına bir ay kala kursun yeniden açılabileceğini ifade etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24