Kur’an-ı Kerim’i güzel okumada Adem Başer birinci oldu

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Of İmam Hatip Lisesi mezunu Hayratlı Hafız Adem Başer günün birincisi oldu.

TRT tarafından Ramazan Ayı’na özel olarak düzenlenen ve her akşam TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nda Of İmam Hatip Lisesi mezunu Hayratlı Hafız Adem Başer günün birincisi oldu.

 

Ramazan Ayı başından beri her akşam beş yarışmacının yarıştığı programda Kur’an-ı Kerimi birbirinden güzel okuyan yarışmacılar, Jüri ve seyircilerin oylarıyla günün birincisi seçiliyor. Ardından da bir hafta boyunca birinci seçilenler arasından haftanın birincileri seçiliyor.

 

Kadir Gecesi’nde yapılacak büyük finalde haftanın birincileri birbirleriyle yarışarak Kur’an-ı Kerim’i En Güzel Okuyan kişi seçilecek.

 

14 Haziran Çarşamba günü akşamı yayınlanan bölümde yarışan Of İmam Hatip Lisesi mezunu Hayratlı Adem Başer Of’un ve Hayrat’ın gururu oldu. Güzel sesi ve güzel tilaveti ile Jüri üyelerinden 100+97+100=297 puan alan Başer, seyirciden de 92 puan alarak toplamda 389 puanla haftanın birincisi seçildi.

 

Güzel sesi ve güzel kıraati ile ekran başındaki izleyicilerin de takdirini toplayan Başer, Hayrat’ın Çukurkent Mahallesi’nde doğdu. Hafızlığını Arsin Yeşilyalı Falkoz Kur’an Kursu’nda tamamlayan Başer, lise eğitimini Of İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. İstanbul’da ikamet eden Başer, özel sektörde organizasyon firmasında çalışıyor.

 

Of İmam Hatip Lisesi’nde okurken katıldığı yarışmalardan da dereceler elde eden Başer, önümüzdeki hafta haftanın birincisi olabilmek için yarışacak.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Programın ardından sosyal medya hesabından kendisine destek veren herkese teşekkür eden Başer şu mesajı paylaştı;

 

Selamünaleyküm değerli arkadaşlarım dostlarım abilerim ablalarım kardeşlerim TRT ve diyanet işleri başkanlığının düzenlemiş olduğu bu Kurani kerim ziyafeti Kuranı Kerim yarışmasına katıldık. Mesajlarınızla arayarak izleyerek bana vermiş olduğunuz desteklerden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sebep olandan ilgilenenlerden emeği geçen herkesten Rabbim razı olsun. Rabbim gönlünüzden geçen her şeyi hakkımızda hayırlı eylesin dualarınızda bulunmak ümidiyle...

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 7 yıl Önce

ALLAH RAZI OLSUN. NİCE BİRİNCİLİKLERE.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24