Kaymakam Çiçek'ten Yazar Sevencan’a Kütüphanesinde ziyaret

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, emekli vaiz ve yazar Kadir Sevencan’ı Örtülü Mahallesindeki Kütüphanesinde ziyaret etti.

Kaymakam Çiçek'ten Yazar Sevencan’a Kütüphanesinde ziyaret

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ile birlikte emekli vaiz ve yazar Kadir Sevencan’ı Örtülü Mahallesindeki evinde ziyaret etti.

Of Müftülüğü bünyesinde uzun yıllar vaiz ve müftü vekili olarak görev yapmış olan Kadir Sevencan, yurt dışında da görev yaptı. Görev sürecinde çok sayıda konferans da veren Sevencan, emekli olduktan sonra araştırma ve yazarlık yapmaya başladı.

Kitaplara ve yazmaya önem veren Sevencan, zamanını Örtülü Mahallesi’ndeki evinin üst katında oluşturduğu Kütüphanesinde geçiriyor.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da Sevencan’ı ziyaret etmek üzere Örtülü Mahallesi’ndeki evine gittiler. Misafirlerini kapıda karşılayan Sevencan, kendilerini tarihi kitapların da bulunduğu kütüphanesinde ağırladı.

Araştırmacı yazar ve emekli vaiz Kadir Sevencan, Kaymakam Çiçek’e kütüphanesinde bulunan nadide eserleri tanıtarak kitapları hakkında geniş malumat verdi.

Ziyaretleri nedeniyle Kaymakam Çiçek ve Müdür Kabahasaoğlu’na teşekkür eden Sevencan; “Nazik ziyaretlerinizden dolayı şeref duydum. Tarifi mümkün olmayan heyecan ve mutluluk içerisindeyim. Kütüphanem benim dünyadaki en kıymetli hazinemdir. Ona gözüm gibi bakıyorum. Okuma ve araştırma aşığıyım. Kafama bir konu takıldığında gece gündüz fark etmez günün hangi saatinde olursa olsun kitapların arasına dalarım. Kafamdaki soruların cevabını bulmadan gözüme uyku girmez. Bugün dünyada başka yerde olmayan ana kaynak kitaplar bu kütüphanede mevcuttur. Benim nezdimde onların para ile karşılığı yoktur. Bugünkü nesile okuyun, araştırın anlayın ve fikir sahibi olun. Kendinizi iyi yetiştirin tavsiyesinde bulunuyorum. Buraya kadar gelip bizleri onurlandırdığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Rabbim sizlere hayırlı uzun hizmetler yapacak hayırlı ömürler versin” diye konuştu.

Kitaplara olan ilgisi nedeniyle Sevencan’a teşekkür eden Kaymakam Çiçek; “Kadir Hocamızın bu yaşta bu enerjisini, kitap aşkını, okuma ve araştırma merakına şahit olmaktan son derece mutlu oldum. Misafirperverliği için de ayrıca teşekkür ediyorum. Kütüphanesini görünce çocukluk yıllarıma döndüm bir anda. Dedemin de eski ve büyük kütüphanesi vardı. Oradan çok istifade ettik. Uzun yıllar yaşamış rahmetli dedem de kitap okumayı ve gelen sorulara cevap vermeyi ömrünün son anlarına kadar devam etti. O nedenle burada kitapları görünce eski günler geldi gözümün önüne. Kıymetli Kadir Hocama kitap dolu, hayırlı uzun ömürler diliyorum. Yeni neslin onun bu okuma ve araştırma heves ve heyecanına sahip olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Araştırmacı yazar Sevencan, kütüphane tanıtımının ardından misafirlerine çay ikram etti. Ziyarete Of Müftülüğü bünyesinde İmam Hatip olarak görev yapan oğlu Hayati Sevencan da katıldı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2021, 09:51

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serkan
Serkan - 3 yıl Önce

Iman la küfür yanyana, televizyon imanımızı çalar haberimiz olsun.

Mmmmmm
Mmmmmm - 3 yıl Önce

Nnnnnn

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24