Kavakpınar’da 12 hafız de sınavı kazandı

Kavakpınar Köyü Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 12 öğrenci, girdikleri Hafızlık Tespit Sınavını da başarıyla geçtiler.

Kavakpınar’da 12 hafız de sınavı kazandı

Of Müftülüğüne bağlı Kavakpınar Köyü Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinden Hafızlık Tespit Sınavına giren 12 öğrencinin tamamı da yapılan sınavda başarılı olarak Hafızlık Belgesi almaya hak kazandılar.

 

20 – 28 Haziran 2013 tarihlerinde Trabzon’da yapılan Hafızlık Tespit Sınavlarında Hafızlığını tamamlayan öğrenciler Hafızlık Belgelerini alabilmek için ter döktüler.

 

Kavakpınar Köyü Erkek Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamlayan 12 öğrenci de hafızlık belgelerini alabilmek için komisyon huzurunda başarılı olabilmek için mücadele verdiler. 12 öğrenci de sınavı başarıyla geçerek Kurslarına ve hocalarına büyük onur yaşattılar.

 

Sınavda büyük bir başarı elde eden öğrencileri, hocaları ile birlikte Of Müftüsü Recep Onat’ı ziyaret ettiler.

 

Öğrencileri makamında ağırlayan Müftü Onat, tek tek tebrik ettiği öğrencilerinin başarılarının devamını diledi.

 

İcazet programlarına farklı bir boyut kazandırmak istediklerini belirten Müftü Onat; “Hafızlığı yapan öğrenciler ama icazette görev yapan hep misafir hocalar oluyor. Bunu değiştirmeliyiz. İcazet programlarının, sunumuna varıncaya kadar bu genç kardeşlerimize yaptırmalıyız. Kur’an-ı Kerim Tilavetini, Anlamını, Tefsirini, Duasını, Kursun Tanıtımını, Misyonunu, Vizyonunu ve hatta sunumunu da bu genç hafızlarımıza yaptırmalıyız” dedi.

 

İcazet programların en çok 2 saatle sınırlandırılmasını isteyen Onat, “İcazet Programları kısa ve öz olmalıdır. Saatlerce yapılan bir program sonunda iyi bir dinleyiciye ne anladığını anlatması istendiğinde sadece 3-5 cümle kurabiliyor. Onun içindir ki bu başarıyı gösterip hafız olanlar programı da kendileri sunmalıdır” dedi.

 

Kavakpınar Köyü Kur’an Kursu yöneticisi Furkan Ak, “Kur’an Kursumuzda yatılı olarak 55 erkek öğrencimiz Hafızlık eğitimine devam etmektedir. Haziran dönemindeki sınava 12 öğrencimizi hazırladık. Şükürler olsun ki, 12 öğrencimizde sınavda başarılı oldu. Ekim dönemindeki sınava da inşallah 5 – 6 öğrencimiz var. Onlarında başarılı olması için gayretlerimiz devam ediyor” dedi.

 

Kavakpınar Köyü Kur’an Kursunda Kurs Yöneticisi Furkan Ak’ın yanı sıra Kurs Öğreticileri Hikmet Bilginordu, Muhammet Bayraktar, Osman Çavur ve Belletmen Mücahit Ak, 55 öğrenciye eğitim veriyor.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 11 yıl Önce

YETİŞTİREN ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24