Kadın girişimcilerin sayısı arttıkça toplum kazanır

TOBB’un Trabzon’da düzenlediği Kadın Girişimciler İstişare Toplantısı’nda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kadın girişimcilerimizin sayılarının artmasının hiçbir zaman unutmadıkları sosyal sorumluluk bilincine sahip oldukları toplumumuza çok büyük faydaları olur” dedi.

Kadın girişimcilerin sayısı arttıkça toplum kazanır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadım Girişimciler Kurulu Karadeniz İstişare Toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kadın-erkek eşitliği ve kadına pozitif ayrımcılık alanında çok önemli adımlar atmış bir kent olduğunu ifade ederken kadın girişimcilerin sayısının artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Geçlik ve Spor eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon eski Milletvekili Safiye Seymenoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Karadeniz Bölge Başkanı Gülay Atik ve TTSO Kadın Girişimciler Komisyonu İcra Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy’un da hazır bulunduğu toplantıda görüşlerini kamuoyuna arz eden Başkan Gümrükçüoğlu, özetle şunları kaydetti: “

 

“Kadın girişimcilerimizin her zaman yanında olmayı kendimize vazife addettik. Trabzon tarihi ve kültürü itibariyle bunu her zaman yaptı. AB ülkeleri içinde kadın-erkek eşitliği şartına Trabzon ilk olarak imza koyan belediyedir. Trabzon bu alanda eğitimde de çok önemli bir yere geldi. Üniversitelerimizdeki bölüm birincilerinin çoğunlukla kız öğrencilerimizden oluştuğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bir dil, iki dil bilen dünyayı tanıyan genç kızlarımızın sayısı çok çok artıyor.

 

Trabzon’da İsrafı Önleme Vakfı’nın şubelerini kurduğumuzda bakıyoruz ki kadınlarımız, verdiğimiz küçük mikro kredilerle vergi mükellefi haline geliyor. Bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve bu kadınlarımızı bir kez daha tebrik ediyoruz.

 

TTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Sayın Hülya Ulusoy bizleri ziyaret ettiler ve şehrimize dışarıdan gelen, ilçelerimizden gelen hastalarımızın ve yakınlarının misafir edilebilecekleri bir yerin kadın girişimciler tarafından yapılması teklifini bizlere ilettiler. Bende Belediye olarak her türlü desteği vereceğimizi ifade etmiştim. Üniversiteden arazi tahsisi henüz yapılamadığı için bu durum gerçekleşemedi ancak burada ifade etmek istediğim şu; kadın girişimcilerin büyümesi, sayılarının artması, hiçbir zaman unutmadıkları sosyal sorumluluk bilincine sahip oldukları için ile bu ülkeye çok yansır, toplumumuza çok büyük faydaları olur.

 

Her zaman söylendiğimiz gibi kadın girişimcilerimizin önünü açmak lazım. Bunun içinde finansmanı geliştirmek lazım. Katiyen siyaseten söylemiyorum; işte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı diyor ki, girişimcilik yapana, projeyi sunana biz 50 bin TL karşılıksız finansman sağlarız, bunu geri almayız. 3 yılda geri ödemeli, faizsiz 100 bin TL de kredi sağlarız.  Bunlardan yararlananların sayısı arttırmamız lazım.”

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24