İstanbul Sözleşmesi yerine yeni bir sözleşme hazırlayalım

Yeniden Refah Partisi Of İlçe Başkanı Ayaz, İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek yeni bir sözleşme hazırlamayı önerdi.

İstanbul Sözleşmesi yerine yeni bir sözleşme hazırlayalım

Yeniden Refah Partisi Of İlçe Başkanı Hüseyin Bereket Ayaz, İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Başkan Ayaz, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesinin önemli olduğunu belirterek yerine yeni bir sözleşmenin yapılması gerektiğini belirtti.

İşte Başkan Ayaz’ın açıklaması;

Beş yüz sene önce Osmanlı'da merkeplerin, katırların binek hayvanlarının haklarını ortaya koyan düzenlemeler bunların tatil zamanları, bunların çalıştırabileceği bir düzenin medeniyetinin devamı ve temsilcisiyiz. Bir Binek hayvanın bu hassasiyeti gösteren bir kültür bir medeniyet kadına çocuğa şiddeti asla kabul etmez. Bizim dışarıdan ithal Avrupa'nın dayatması sözleşmeleri yerine kendi kültürümüze medeniyetimize değerlerimize uygun düzenlemeleri kanunları yapmamız gerekiyor.

Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan, Türkiye’nin 11 Mayıs 2011 tarihinde imzaladığı ve 14 Mart 2012 tarihinde ise onayladığı İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanlığı’nın 3718 sayılı Kararnamesi ile feshedildi.

İstanbul Sözleşmesi’nin kabul edildiği günden bu yana bu sözleşmeye bağlı olarak iç hukukta gerçekleştirilen düzenlemeler ise halen yürürlükte.

“Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi” adını taşıyan bu metin, içeriğinde barındırdığı maddeler itibariyle asıl olarak adında ifade edilen hedeflere ulaşma maksadından çok daha öteye, farklı hedefleri amaçlamaktaydı.

Kadını koruma adı altında, kadına eş olma ve anne olmayı yük olarak gören ve gösteren İstanbul Sözleşmesi, diğer taraftan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği başlığı altında eşcinselliği meşrulaştıran ve koruma altına alan bir metin olma özelliğine de sahipti.

Başta Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımızın büyük gayretleri, konuyu sürekli olarak kamuoyunun gündeminde tutma çabası, sözleşmenin yol açtığı ve açacağı büyük toplumsal yıkımın sonuçlarını anlatması dolayısıyla Yeniden Refah Partimiz İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinde önemli bir paya sahip olmuştur.

Bu nedenle bu sözleşmeyi fesheden Sn. Cumhurbaşkanına teşekkür ederken, milletimizin bu beladan kurtulmasında asıl ve en büyük pay sahibi olan Genel Başkanımıza da ayrıca, hususi olarak teşekkür etmemiz gerekir. Tarih bu süreci yazdığında Dr. Fatih Erbakan ismine ayrı bir sayfa açacaktır.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi önemlidir ama asıl olarak bundan sonra yapılması gereken, atılacak adımların doğru atılmasıdır.

Öncelikli olarak yapılması gereken bu sözleşmeye bağlı olarak hazırlanan 6284 sayılı AİLENİN KORUNMASI VE KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN’un yeniden düzenlenmesidir. Bu kanunun bir sonucu olarak ortaya çıkan parçalanmış ailelerin, yıkılan yuvaların yeniden inşası için yeni adımların atılması gerekir. LGBT’yi meşrulaştıracak ve toplumsallaştıracak her türlü çalışmanın önüne geçilecek düzenlenmeler acil olarak yapılmalıdır.

Yeniden Refah Partisi olarak çağrımız, yeni, milli ve manevi değerlere bağlı bir sözleşme hazırlanması ve buna bağlı olarak yeni kanuni düzenlemelerin gerçekleştirilmesidir.

Kadını ve erkeği bir birey, eş ve anne-baba olarak koruyan, çocuğa uzanacak kirli elleri kıran, erkeği ve kadını birbirlerinin tamamlayıcısı ve en büyük destekçisi kılan, aile kurumunu temel alan, kadına anne olmayı, erkeğe baba olmayı en büyük değer olarak öğreten yeni bir sözleşme.

Bu anlayışa sahip yeni nesilleri yetiştirelim. Yetiştireceğimiz yeni nesillerin lügatinden eşcinselliği, LGBTİ’yi, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarını çıkaralım. Milli ve manevi değerleri önceleyen bir eğitim müfredatı geliştirelim. Bu sapkın kavramları her gün karşımıza çıkaran TV yapımlarını, dizileri sonlandıralım.

Gelin bu sözleşmeyi toplumsal bir mutabakatla hazırlayalım ve bu değerleri koruyacak ve yaşatacak yeni bir kanuni düzenleme yapalım. İşlenen her cinayeti, kadın-erkek-çocuk olarak ayırt etmeden en ağır şekilde cezalandıralım. Cana kıyanların vururum, yatarım, çıkarım anlayışıyla hareket etmesinin önüne geçecek olan İdam Yasası’nı tekrar gündeme alalım.

Geleceğe umutla bakabilmek, bizi millet olarak ayakta tutan en önemli çimentomuz olan toplumsal yapımızı korumamıza bağlıdır. Toplumsal yapımızı korumak “Türkiye’nin geleceğini Avrupa’da görüyoruz” diyen bir anlayışla mümkün olmaz. Bu anlayış sürdüğü müddetçe İstanbul Sözleşmesi’nin kabul edilmesi gibi, zinanın suç olmaktan çıkarılması gibi yeni yanlış adımlar ortaya çıkacaktır. Doğru adımların atılması, doğru kararların alınması ancak doğru bir anlayışla, Milli Görüş ile mümkün olur.

Yeniden Refah Partisi olarak Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğinde, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi için ortaya konulan kararlı tutumu, milli ve manevi değerlere bağlı sözleşmeler ve kanunları yapmak konusunda da ortaya koyacağımızı en güçlü şekilde ifade ediyoruz.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Selim K.
Selim K. - 3 yıl Önce

Hüseyin Bey'e teşekkür ederiz. Çok doğru bir anlatım olmuş.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24