İsmail Yıldırım İlkokulu geri dönüşümün önemine dikkat çekti

İsmail Yıldırım İlkokulu tarafından atık malzemelerden elde edilen yenilenmiş ürünler için öğrenciler tarafından “geri dönüşüm defilesi” düzenlendi.

İsmail Yıldırım İlkokulu geri dönüşümün önemine dikkat çekti

Dünyanın varmış olduğu tüketim çılgınlığı insanlığın geleceğini tehlikeye düşürüyor. Buna karşın gelecek nesilleri için daha yaşanılır bir dünya çalışmaları da devam ediyor.

İsmail Yıldırım İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin çalışmalarıyla kullanılmış, işe yaramayacak malzemeler elden geçirilerek kullanılabilecek ürünler haline dönüştürülerek geri dönüşümün önemime dikkat çektiler. Atık malzemelerden elde edilen yenilenmiş ürünler için öğrenciler tarafından “Geri dönüşüm defilesi” düzenlendi.

İsmail Yıldırım İlkokulunda yapılan defileye Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, çocuk edebiyatının önde gelen yazarlarından, Şair, Yazar, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu, Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke, Okul Müdürü Cemal Kızıltay öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin başarılı defile sunumunun akabinde öğretmen, öğrenci ve okumak isteyen herkesin faydalanacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesi kapsamında yapılan Sıfır Atık Kütüphanenin açılışı yapıldı.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Şair, Yazar, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından açılış kurdelesi kesilen kütüphanede açılışa özel okuma etkinliği yapıldı. İsmail Yıldırım İlkokulundaki program okul idaresi ve öğretmenler tarafından hazırlanan ikram ve sohbetin ardından tamamlandı.

Program sonrası 4/E Sınıf Öğretmeni Hayriye Küçükibrahimoğlu ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Korona Günlü Dergisi” ve kendi yazıp söyledikleri şarkıların yer aldığı CD, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Şair, Yazar, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’e hediye edildi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24