İsmail Toprak Hoca’dan Genç kızlara konferans

İlahiyatçı İsmail Toprak, Solaklı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte pansiyonda konaklayan kız öğrencilere “Gençlik” konulu konferans verdi.

İsmail Toprak Hoca’dan Genç kızlara konferans

İlahiyatçı emekli Meslek Dersleri Öğretmeni İsmail Toprak, Solaklı Anadolu Lisesi pansiyonlu kız öğrencilere “Gençlik” konulu konferans verdi.

 

Toprak konuşmasında; “Değerli gençler, şimdi sizlere bakınca ailenizden uzakta ilim tahsil eden ta Resulullah dönemine kadar, Peygamberimizden Kuran ve Hadis öğrenmek için adeta okul olan Ashab-ı Suffa’yı hatırladım. Peygamberimiz kendisi zor durumda olsa da ashabının ihtiyaçlarını giderirdi. Ashabı ne ise kızı da oydu. Kimseye ayrımcılık yapılmazdı. Böyle adil bir inşa ancak peygamber olabilirdi. Size bir ülkenin en önemli değeri olan Gençlikten bahsetmek istiyorum. Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabesini okumanızı tavsiye ediyorum. Maddeler halinde ideal gençlik nasıl olmalıdır? Sorusuna cevap vermeye çalışacağım;

 

Nasıl bir gençlik?

1-Şahsiyetli duruşu olan, misyonu, vizyonu, kırmızıçizgileri olan, hayır diyebilen, elif gibi dik durabilen bir gençlik.

2- Aklını kiraya vermeyen, aklını putlaştırmayan vahiyle aklı buluşturan ben değil biz diyebilen bir gençlik. Allah biz diye buyurarak bize bir ahlaki duruş öğretiyor. Yeryüzünde ilk ben diyen firavun olmuştur.

3-Sorunlu değil sorumlu bir gençlik. Allah bunlar için muttakiler diyor.

4-Sıratı müstakim yolundan giden, sapmayan ve sapıtmayan bir gençlik. Bu yolda gidenlerin İdolleri peygamberlerdir. Nuh (as) gibi, İbrahim (as) gibi, Eyyüb (as) gibi, Musa (as) gibi, İsa (as) gibi, Muhammed (as) gibi peygamberleri kendine idol seçen bir gençlik.

5-Taklitçi değil tahkikçi olan gençlik. İman etmiş gibi yaşamak. Taklitçi Müslümanlık insana namaz kıldırtmaz. Hayatımızda bir çok şeyin tarihini hatırlarız da gerçek anlamda hakiki manada iman etme tarihimiz bilir miyiz?

6- Aşkı, adanmışlığı, aidiyeti olan bir gençlik. Yoldan çıkmış sevgiye aşk denir. Ancak; davasının aşığı, onun delisi olmak başka bir şeydir. İnsan hangi kapının adamıysa ona adarsın kendini.

7-Ufku, umudu, uyumu olan gençlik. Hedefin ne? Neye varma arzusundasın? Ufku dar olanın düşünceleri de yaşantısı sığ olur.

8-Pasif değil aktif gençlik. Kuran bizden iyilik yönünden aktif olmamızı istiyor.

9-Kusursuz değil kusurlarını bilen gençlik. Kendini tanıyan, yanlışlarını bilen ve onları düzelten bir anlayış

10-Tövbe edebilen gençlik. Peygamberi bile tövbe eden bir Müslüman’ın kendisi günahlarından elbette tövbe etmelidir.

11-Zaaflarını, meziyetlerini ve acılarını yöneten gençlik. Nice büyük şairler ve devlet adamları yaşadıkları acı iyi yöneterek başarıya ulaşmıştır. Acıyı yönetebilmek büyük meziyettir.

12- Kuranı imam bilen gençlik. Kurana  aklınızla bakarsanız aklınıza, kalple bakarsanız kalbinize etki yapar. Kuran hayatın mutluluk formülünü içinde barındırır. Kuran su gibidir. Her fıtrata uygundur.

13-Olaylara, tabiata Kuranın gözüyle bakabilmek.

 

Sevgili gençler, dikkatli ve etkili dinlediğiniz için sizi tebrik ediyorum. Rabbim umduklarınıza nail etsin sizi. Gönlünüzden geçen bölümlere yerleşirsiniz inşallah. Bu kıymetli bilgileri size emanet ediyorum. Umuyorum ki onlara sahip çıkıp hayatınıza uygulayacaksınız. Allah yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24