İmam Hatipli öğrencilerden Kutlu Doğum programı

Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1446. Yıl dönümü münasebetiyle okulun konferans salonunda Kutlu Doğum Programı düzenlediler.

İmam Hatipli öğrencilerden Kutlu Doğum programı

Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı İzzet Keleş, Okul idareci ve öğretmenleri ile öğrencilerin katıldığı program, Okulda düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan 7/E Sınıfı öğrencisi Hümeyra Handan Muratoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Programda konuşan Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu; “Kısa zamanda böyle güzel bir program hazırladıkları için programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Peygamberimizi örnek almamız için önce onu anlamamız gerekiyor. Hepinizin Kutlu Doğum haftasını kutluyorum. Hayırlara ve insanlığın kurtuluşuna vesile olur inşallah” ifadelerine yer verdi.

 

Programda öğrenciler tarafından ilahiler ve naatlar okunurken Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyuncusu tarafından gerçekleştirilen semazen gösterisi ise ilgi ile izlendi.

 

Hadis ve salavat yarışı

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in sözleri olan hadisler öğrenciler tarafından slayt eşliğinde okunurken program sonunda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okunan hatimlerin duası yapıldı.  Ayrıca hafta boyuca 16 sınıf toplamda 3 milyon 911 bin 391 Salavat çekti. Öğrenciler hafta boyunca salavat çekme yarışına girdiler.

 

Ödül Töreni

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okul genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okumada, Abdülbaki İşçi ve Esmanur Öztürk üçüncü, Ayşen Karaca ve Ahmet Hakan Yaşar ikinci, Ömer Efe Ayaz ve Hümeyra Handan Muratoğlu birinci oldular.

 

Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında, Ömer Efe Ayaz üçüncü, Bilal Deniz ikinci ve Barış Pelen birinci oldu.

 

İlahi Okuma Yarışmasında Yusuf Yılmaz ve Şevval Erbaş üçüncü, Muhammet Coşkuner ve Betül Meryem Kaplan ikinci, Ebru Demirören ve Mahmur Berat Aydın ise birinci oldular.

 

Program sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Okul Aile Birliği Başkanı İzzet Keleş; “Kısa sürede çok güzel bir program hazırlandı, hepinizi tebrik ediyorum. Peygamberimize ve onun yolundan gidenlere sahip çıkarak inşallah bu davayı daha iyi yerlere taşımaya çalışacağız. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24