İmam Hatipli öğrencilerden Arapça şarkı ve tiyatro yarışması

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Okulları arasında düzenlenen Arapça Çocuk Şarkıları ve Arapça Metin Canlandırma yarışmalarının Trabzon ayağı Of’ta yapıldı.

İmam Hatipli öğrencilerden Arapça şarkı ve tiyatro yarışması

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Okulları arasında geleneksel olarak Arapça Çocuk Şarkıları ve Arapça Metin Canlandırma yarışmaları düzenleniyor.

 

Bu yıl 10.su düzenlenen yarışmanın Trabzon ayağı Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nun ev sahipliğinde Of’ta yapıldı.

 

İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu, davetlileri okulunda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Arapça Çocuk Şarkıları Okuma dalında düzenlenen yarışmada; Ortahisar Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Ortahisar Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu ikinci,  Ortahisar Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncü oldu.

 

Arapça Metin Canlandırma yarışmasında da Ortahisar Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken Akçaabat Şehit Gökhan Uzun İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Ortahisar Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncü oldu.

 

Yarışmada birinci olan öğrencilere ödülleri Of Kaymakamı Eyüp Fırat, ikinci olanlara Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu üçüncü olan öğrencilere ödülleri yarışma Komisyon Başkanı Mehmet Altuntaş tarafından verildi.  Birinci olan öğrencilere ayrıca Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Okul aile Birliği tarafından para ile ödüllendirildi.

 

Kaymakam Fırat ve Müdür Kabahasanoğlu tarafından ayrıca komisyon üyelerine ve yarışmaya katılan okul müdürlerine plaket takdim edildi.

 

Program sonunda programa katılan okul müdürleri ve öğrencilere yemek ikram eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris

Kabahasanoğlu, yemekte yaptığı konuşmada; “İlçemizde sizleri ağırlamaktan son drece mutlu olduk. Bu sahneye çıkan hepiniz benim nezdimde birincisiniz. Performansınız, kendinize öz güveniniz son derece takdire şayandı. Sizlere ülkemizin ve mazlum coğrafyaların ihtiyacı var. Sizler bu toplumun önderi lideri olma sorumluluğundasınız. Sizler bu toplumun kanaat önderlerisiniz. Sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz. İnşallah ev sahipliğimizden memnun kalmışsınız. Hepinize bundan sonraki hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Programa Kaymakam Fırat ve Müdürü Kabahasanoğlu’nun yanı sıra, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Emin Hacıkerimoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24