İmam Hatipli öğrencilerden Arakan için yardım kermesi

Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Arakan İçin Yardım Kermesi’nde öğrenciler ve aileleri tarafından hazırlanan yiyeceklerden elde edilecek gelir Arakanlı Müslümanlara gönderilecek.

İmam Hatipli öğrencilerden Arakan için yardım kermesi

Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu tarafından Arakan’da işkence gören Müslümanlar için “Kardeşine Sahip Çık” adıyla yardım projesi başlatıldı.

 

Proje kapsamında her sınıf kendi arasında Arakanlı Müslümanlara bağışlanmak üzere maddi yardım topladı. Ardından da öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından hazırlanan yiyeceklerden oluşan bir kermes açıldı.

 

İki gün devam edecek

Okulun giriş katında düzenlenen kermesin açılışını Of Kaymakam Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürü Şevket Bulut ve Okul Aile Birliği Başkanı İzzet Keleş birlikte yaptı.

 

İki gün devam edecek olan kermesin açılış kurdelesini kesen ve ilk bağışı yapan Kaymakam Fırat; “Böyle bir çalışma içerisine girdiğiniz ve bizi de ortak ettiğiniz için son derece mutluyum. Çocuklarımızın bu tür projelerde yer almaları bizleri çok duygulandırdı. Güzel bir proje olmuş Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 

Gözyaşlarını tutamadılar

Kermesin ardından Arakan’daki Müslümanların yaşadığı zulmü, zulümden kaçışları ve yaşanan kötü olayların anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Öğrenciler tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminde Müslümanların Müslümanlara yardımları konularındaki Ayet ve Hadisler yine öğrenciler tarafından seslendirilirken gösterideki duygulu anlar nedeniyle programı izleyen davetliler göz yaşlarına hakim olamadılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24