İlköğretim Haftası ŞÖ Ali Bulut İlkokulu’nda kutlandı

İlköğretim Haftası kutlama programı Of Merkez Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu’nda Kaymakam Fırat, Başkan Yardımcısı Saral, Müdür Kabahasanoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

İlköğretim Haftası ŞÖ Ali Bulut İlkokulu’nda kutlandı

Okulların açıldığı hafta geleneksel olarak kutlanmakta olan İlköğretim Haftası, bu yıl Of Merkez Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulunda yapıldı.

 

Okulun konferans salonunda yapılan, okulun minik öğrencilerin sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardında günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yaşar Osmanoğlu; “İkinci yuvanıza hoş geldiniz. Yurttaşlığın en önemli sınavının verildiği ilkokulda çocuklarımıza her şeyden önce bir hayat biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, çocuklarımızın hayattan tat almalarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında Öğrencilere seslenen Müdür Osmanoğlu; “Evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini oluşturacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum” dedi.

 

Öğrenci velilerine de mesaj veren Müdür Osmanoğlu; “Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılının oklumuza, ülkemize, insanlığa hayırlı olması dileğimle saygı ve sevgiler sunarım” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise yaptığı konuşmada; “Yeni bir heyecanla yeni başarılara yelken açmak için bir eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Bizler 1739 Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen Atatürk İlke inkılaplarına bağlı milli ve manevi değerlerine sahip kendine güvenen insanlar yetişmek için çalışıyoruz. Bu düşünce doğrultusunda, sizlerin daha iyi yetişebilmesi için bakanlığımız müfredatta yenilikler yapıyor. Bu yıl Birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıfların müfredatları değişti. Seneye ise tüm sınıfların müfredatı değişecek. Bu müfredatın özünde; bilimsellik, sadelik, güncellik ve değerler eğitimi olacak. Bu anlayışla dünyayı tanıyan, bilgi üreten vatanını ve milletini seven nesiller yetişerek ülkemiz dünyada hak ettiği saygın yerini sizler sayesinde alacaktır. Bu uğurda çalışıp hainlerce geçen yıl şehit edilen Aybüke öğretmenimizi, Necmettin öğretmenimizi, okulumuza ismini verdiğimiz Şehit Ali Bulut öğretmenimizi ve adını sayamadığım daha nice öğretmenlerimize rahmet, sağ olup emekli olanlara sıhhat ve afiyet dilerken kazasız belasız başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

21. yüzyılın eğitim yüzyılı olacağını ifade eden Of Kaymakamı Eyüp Fırat yaptığı konuşmada; “19. yüzyıl Sanayi yüzyılıydı bizler millet olarak onu kaçırdık. 20.yüzyıl bilişim yüzyılıydı ucundan biraz yakalayabildik. 21. yüzyıl ise eğitim yüzyılı olacaktır. Eğitime önem veren insanını geleceğe hazırlayan milletler bu yüzyıla hâkim olacaklardır. Devletimiz de bunun için çalışıyor. İnşallah bizler bu yüzyılın öncü devletlerinden olacağız.  Hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum” diye konuştu.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrencilerin hazırlayıp sunduğu program devam etti.

 

Programın ardından Kaymakam Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürü Yaşar Osmanoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Yaşar ve okul müdürleri, okulda yapımı tamamlanan Z Kütüphanenin açılışını yaptılar. Ardından da eğitime yeni başlayan 1. Sınıfları gezerek minik öğrencilere oyuncak dağıttılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24