İlahiyatçı Toprak’tan milli ve manevi değerler konferansı

İlahiyatçı İsmail Toprak, Of İmam Hatip Lisesi ve Solaklı Anadolu Lisesi öğrencilerine milli ve manevi değerlerimiz konulu konferans verdi.

İlahiyatçı Toprak’tan milli ve manevi değerler konferansı

Rize İmam Hatip Lisesi meslek dersleri emekli öğretmeni İlahiyatçı İsmail Toprak, Of İmam Hatip Lisesi ve Solaklı Anadolu Lisesi öğrencilerine milli ve manevi değerlerimiz konulu konferans verdi.

 

İlk olarak İmam Hatip Lisesi öğrencilerine hitap eden İsmail Toprak Hoca buradaki konferansın ardından Solaklı Anadolu Lisesi erkek pansiyonunda yatılı kalan öğrencilere konferans verdi. Konferans öncesi Of ilçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir selamlama konuşması yaptı.

 

Konferansında milli ve manevi değerlerin önemi üzerinde duran İsmail Toprak şu ifadeler yer verdi;

 

Yarınımızı umudu olan sevgili gençler, nasıl ki kuşlar tek kanatlı uçamazsa insanlar da sadece maddi hayatlarıyla mutlu olamazlar. Manevi hayatınızı yok sayarsanız mutluluğunuzu da yok saymış olursunuz. İçinde yaşadığımız toplumun derdiyle dertlenmeliyiz, bana ne diyemeyiz. Bir beldede birisi aç, susuz, imansız ölürse, uyuşturucudan, alkolden ölürse o beldedeki diğer insanlar da ondan sorumludur. Sorumluluklarımızdan kaçamayız. İnsanı Allah’ın yarattığı en değerli varlık olduğu için sevmeliyiz. İnsanın insana düşmanlığı olamaz. Düşmanlık yapılacaksa insanın kötü eylemlerine olmalıdır şahsına değil. Bir Müslüman’ın düşmanlığı da kâfirliğedir kâfire değil. İyilik edin, yardımlaşın, selamlaşın, hoşgörülü olun mutlaka karşılığını göreceksiniz. Eskiden bizler ne kadar da yardımseverdik. Müslümanlar olarak zekât vermek için eskiden nasıl yapsak da zekat versek diye yollar arardık. Bugün maalesef zekât vermemek için sudan bahaneler üretip bu sosyal dayanışmamızı geliştirecek ibadetten kaçıyoruz.

 

Gençler, Lokman (as)’ı duymuşsunuzdur eminim Rabbimiz bize O’nu iki özelliği ile tanıtıyor. Bunlar; eğitimci ve hekimlik özellikleridir. Lokman (as) oğluna Ey oğul:

1-Allaha şirk koşma.

2-İyilik ve kötülük yaparsan Allah onu bilir. Zerre kadar iyilik ve kötülük zayi olmaz. Allah onu bilir.

3- Namazı güzel dosdoğru kıl.

4-İyiliği emret kötülükten uzaklaştır.

5-Yeryüzünde kibirle yürüme çünkü Allah böbürlenenleri sevmez.

 

Bizler de bu uyarılara kulak verirsek asla kaybedenlerden olmayız. Bütün mesleklerin önünde iyi bir insan olmak hedefini koyuyoruz. Ama unutulmamalıdır ki iyi bir insan olmak için de iyi bir Müslüman olmak gerekir. Gecenin âbidi olamayan gündüzün mücahidi olamaz. Hayatınızda Allah’ın yeri birinci sırada olmalıdır. Allah’ı unutan insan her türlü kötülüğü yapar. Başarı için şimdiden çalışın tedbirlerinizi alın. Şimdiden tedbirinizi alırsanız başarılı olmanız kaçınılmazdır. Çıktığınız bu yolda sizlere başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
AZİZ ÖZKAN
AZİZ ÖZKAN - 8 yıl Önce

maneviyat işin başı ve sonuu...

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24