Hüseyin Harputoğlu hoca ebediyete uğurlandı

Korona virüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Akyazı Hüseyin Harputoğlu hocaefendi, Akyazı’da son yolculuğuna uğurlandı.

Hüseyin Harputoğlu hoca ebediyete uğurlandı

Bölgemizin yetiştirdiği önemli değerlerden Sakarya Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camii emekli imamı ve Akyazı Kıraat Eğitim Merkezi Kurucusu Hüseyin Harputoğlu (85), yakalandığı koronavirüs hastalığına yenik düşerek vefat etti.

Yaklaşık 10 gün önce koronavirüse yakalanan Harputoğlu, tedavi gördüğü İstanbul'da özel bir hastaneye hayatını kaybetti.

Kırat İlmi ile Kur’an’a hizmet eden ve çok sayıda talebe yetiştiren Harputoğlu hocanın cenaze namazı, Sakarya Akyazı’da görev yaptığı camide kılınarak Süt Fabrikası yanındaki aile mezarlığına defnedildi.

Mahmut, Celal ve Recep Harputoğlu kardeşlerin babası olan Hüseyin Harputoğlu Hocaefendi, bölgemizin yetiştirdiği önemli din alimlerinde Rıdvan Harputoğlu hocanın oğluydu.

Of’ta düzenlenen İcazet törenlerine konuk olan ve yaptığı sohbet ve vaazlarla bölge halkının yakından tanıdığı Hüseyin Harputoğlu, 2015 yılında Hayrat Dağönü (Halnut) yaylasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada terör örgütlerine veryansın ettiği ve Of Havadis’te yayınlanan konuşması binlerce kişi tarafından izlenmişti.

//www.ofhavadis.com/80-yasindaki-oflu-hocadan-pkkya-veryansin-video,206.html 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yayınladığı mesajında; Ömrünü Kur’an hizmetine adamış, samimiyeti ve vazifesindeki heyecanıyla tüm hocalarımıza örnek olmuş Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii emekli imamı, kanaat önderi Hüseyin Harputoğlu hocamıza rahmet diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun” ifadelerini kullandı.

İhsan Şenocak ise yayınladığı başsağlığı mesajında; “15 yıl önce Of'ta bir icazetteki konuşmamdan sonra "Hocamın talebesinin evladı! Kalk ayağa" diyerek alnımdan öpen merhum Mehmet R. Aşıkkutlu Hocamızın talebesi, Akyazı'da yüzlerce hafız yetiştiren Hüseyin Harputoğlu Hocamız Ahirete irtihal eyledi. Makamı ali, Mekanı cennet olsun” dedi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2020, 23:40

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 3 yıl Önce

Allah bize ve bana sendeki İslam sevgisinden ve Takvadan versin.. Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun hocam ,:((

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24