Hüseyin Güven’den Of Anadolu Lisesi öğrencilerine sohbet

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Of Vaizi Hüseyin Güven Of Anadolu Lisesi öğrencilerine sohbet verdi.

Hüseyin Güven’den Of Anadolu Lisesi öğrencilerine sohbet

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında okullarda öğrencilere dini ve milli konularda sohbetler yapılıyor.

 

Of Vaizi Hüseyin Güven, Of Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda öğrencilere “Allah’ı Tanımak” konulu sohbet verdi.

 

İhlas süresi ve Ayetel kürsü eşliğinde konuyu anlatan Hüseyin Güven; “Sevgili gençler, sizlerle olduğum için, sizin gibi geleceğimiz olan pırıl pırıl gençlerle bizi buluşturan Allah’a şükürler olsun. Allah her yerdedir, O’nu her yerde görmek mümkündür. Bütün kainatı düzenleyen Rabbimiz Allah’tır. İnsan Allah’tan bağını koparırsa her şeyini kaybeder. Allah yarattıklarını başıboş bırakmıyor, onu sürekli denetliyor.  Hiç kimse Allah’ın denetimimden kaçamaz. Allah’tan gafil olan insan dünyada ifsad çıkararak, dünyayı tarumar ettiğine şahit oluyoruz. Dünyaya Batılılar hükmettiğinde gördük ki dünya zulüm ve göz yaşına boğuldu. Onun için Allah’a inanan Müslümanların güçlü olup dünyaya huzur ve saadet getirmelidir. İnsana özgürlüğünü Allah vermiştir. Allah’tan bağını koparan özgürlüğünü de kaybetmiştir. Allah tüm sıfatlarıyla ezeli ve ebedidir. Allah insana yapmayacağı şeyi söylemesine kızıyor, gazaplanıyor. Onun için sizler de güvenilir olmalısınız” ifadelerini kullandı.

 

Sohbet, Hüseyin Güven’in öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla sona ererken, Okul Müdürü Vehap Kurt, sohbeti için Hüseyin Güven’e teşekkür etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24