Gürpınar Kur’an Kursu hizmete açıldı

Of Gürpınar Kur’an Kursu, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Yücel Yavuz ve halkın katılımıyla hizmete açıldı.

Gürpınar Kur’an Kursu hizmete açıldı

Of’un Gürpınar Mahallesi’nde eskisi yıkılarak yerine yenisi inşa edilen Kur’an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

1976 yılında yapılan ve bugüne kadar 220 hafızın hafızlığını tamamlayarak icazet aldığı Gürpınar Kur’an Kursu, ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesi ile kısa bir süre önce yıkılmıştı.

 

Vatan Teknolojileri Vakfı, Gürpınar İlme Hizmet Vakfı ve Eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın katkılarıyla yeniden inşa edilen kurs düzenlenen törenle yeniden hizmete açıldı.

 

Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Müftü Yardımcısı Mehmet Genç, Of Kaymakam Vekili Hayrat Kaymakamı Muhammet Şahin, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı M.Hakan Terzioğlu, Of Müftüsü Recep Onat, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Daire Amirleri, Gürpınar halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Trabzon Müftü Yardımcısı Mehmet Genç yaptı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın selamlama konuşmalarının ardından Bakan Bayraktar da kısa bir selamlama yaptı.

 

Gürpınar Kur’an Kursu’nun çok sayıda hafız ve çok sayıda hoca yetiştirdiğini ifade eden Bakan Bayraktar; “Kursumuz sadece Gürpınar’a değil komşu mahallelerimize, Of’umuza, Trabzon’umuza hatta ülkemize çok sayıda hafız yetiştirmiş, çok sayıda hoca yetiştirmiştir. Bu güne kadar burada hizmet veren hocalarımıza ve kurs yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel hizmetler yeni binamızda da artarak devam edecektir” dedi.

 

Kursun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Yücel Yavuz; “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Olağanüstü bir mücadele veriyor. Bir yandan hain terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da 15 Temmuz’u yaşadık. Ülkemizin bu şer güçlerle mücadele edebilmesi gelecek kuşaklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. O nedenle bu eğitim yuvalarımız önemli. Çok şükür imkanlarımız var. Devletimiz bu binaları yapabilecek güce sahip. Ama halkımızın da bu işlere verdiği katkılar önemli. Bu kurumları sahiplenmeleri önemlidir. Bu Kur’an Kursumuzun yapımında emeği olanlara, katkı verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Kursun yapımına katkıları nedeniyle Vali Yavuz, Of Kaymakam Vekili Şahin ve Başkan Sarıalioğlu tarafından Bakan Bayraktar’a birer plaket takdim edildi.

 

Plaket takdiminin ardından Of Vaizi Hüseyin Güven Hocanın yaptığı dua ile kurdele kesimi yapılarak yeniden inşa edilen Kur’an Kursu Hizmet Binası hizmete açıldı. Programın sonunda katılımcılara yiyecek ikram edildi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24