Gözyaşı Geceleri Kerbela Şehitlerini yeniden yaşattı

Of Belediyesi tarafında Hicri Yılbaşı nedeniyle düzenlenen Kerbela Şehitlerini anma programında davetliler gözyaşları hakim olamadılar.

Gözyaşı Geceleri Kerbela Şehitlerini yeniden yaşattı

Of Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal etkinlikler kapsamında Kerbela Şehitleri anıldı.

 

Belediye Başkanı Murat Saral’ın Gençlik Meclisi Başkanlığı döneminde Of’a getirdiği ve Oflulardan büyük ilgi gören “Gözyaşı Geceleri”, bu kez “Kerbela” adlı programla Oflularla buluştu.

 

Of Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ve yaklaşık 1200 kişinin izlediği programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Ballıca Belediye Başkanı Emin Bilgin, Gürpınar Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İlçe Müftüsü Mehmet Genç, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Adem Gündüz, Daire Amirleri, Sivil Toplum ve Siyasi Parti Temsilcileri ile çevre belde ve köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Of Belediye Başkanı Murat Saral, “Tüm İslam aleminin ve sizlerin hicri yılbaşını tebrik ediyorum. İnşallah Ümmeti Muhammed’e ve tüm Müslüman kardeşlerimize bu hicri yılbaşımızın sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu güzel gecemizin tüm insanlarımız arasındaki kardeşlik duygusunu geliştirmesini umuyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yönetmenliğini ve başrolünü Haşim Atken’in üstlendiği programda Kerbela’da şehit edilen 72 ehlibeyt ve Hz. Hüseyin’in katledilişi canlandırılarak anlatıldı.

 

Yaklaşık 3,5 saat süren programı büyük bir ilgi ile izleyen davetliler, Akten’in olayları yaşıyor gibi anlatımı karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar.

 

Hz. Hüseyin’e bir damla su verilmeden şehit edildiğini hatırlatan Atken, “Suyun yanında susuz bırakılan mazlumlar aşkına, her su içişinizde Kerbala’da şehit edilen 72 Ehlibeyti ve İmam Hüseyin’i hatırlayın” tavsiyesinde bulundu.

 

Programda kardeşlik mesajları vermeyi de ihmal etmeyen Atken, “tarikatları, cemaatleri, dernekleri, grupları, Karadenizlisi, egelisi, Trakyalısı, doğulusu ve batılsıyla hepimiz kardeşiz. Akan kanlar dursun ve el ele vererek kardeşçe yaşayalım” diye konuştu.

 

Program başında, Kerbela’da susuz bırakılarak Şehit Edilen Ehlibey’tin susuzluluğunu hissetme adına program boyunca su içmemeleri için uyarılan misafirlere program çıkışında su ikramı yapıldı.

 

Programın sonunda Haşim Atken, kitap ve CD’lerini imzaladı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
büyük abi
büyük abi - 11 yıl Önce

iman ve aşk ocağı ehli beyte canımız feda.yol ehli beyt yoludur.allah şefaatlerine nail eylesin

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24