Gönül elçisi İşadamından Engelli öğretmene hayat ışığı

Of Kaymakamlığı Gönül Elçisi olan İşadamı Oktay Demirkır, Oflu bedensel engelli öğretmene 20 bin EURO değerinde akülü araç hediye etti.

Gönül elçisi İşadamından Engelli öğretmene hayat ışığı

2001 yılında Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonucu boyundan aşağısı felç olan ve yaşamını zor şartlar altında sürdüren Fizik Öğretmeni Şevki Meriç’in annesi Emekli Öğretmen Kadriye Meriç’in isteğini yerine getiren İşadamı Demirkır, yurtdışından getirttiği akülü aracı öğretmenin annesine teslim etti.

 

Of Kaymakamı Eren Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve İşadamı Oktay Demirkır’ın katıldığı teslim töreninde konuşan Demirkır, “Hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyorum. Bayii olduğumuz OLEFINI-Özfrigoteknik firmamız, talebimizi olumlu karşılayarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğretmen kardeşimizin ihtiyacını karşıladı. Bir nebze olsun onun yaşamını kolaylaştırabileceksek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

 

Gönül elçisi İşadamı Oktay Demirkır’a teşekkür eden Of Kaymakamı Eren Arslan, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Gönül Elçimiz olan Oktay beyin takdire şayan duyarlılığına teşekkür ediyoruz. İnsan hayatında nelerle karşılaşacağını bilemiyor. Hepimizin başına gelebilecek bir olayı öğretmen kardeşimiz yaşadı. İnşallah genç kardeşimizin hayatını kolaylaştıracak bir adım olur” ifadelerini kullandı.

 

Oğlunun 13 yıldır boyundan aşağısının felçli olarak hayatını idame ettirdiğini belirten annesi Kadriye Meriç, “Oğlumun büyük hayalleri vardı. 9 Eylül Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştu. Çok sevdiği öğretmenlik mesleğine başlamak üzereyken yaşadığı talihsiz bir kaza sonucu yaklaşık 7 ay Gata’da yoğun bakımda kaldı. Çok sevdiği öğretmenliği yapamadı. 13 yıldır bizlerin yardımıyla hayatını yaşamaya çalışıyor. İnşallah bu araç sayesinde evden dışarıya çıkabilecek. Aracı temin eden Oktay beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Of Merkez Cumhuriyet Caddesinde bir apartmanın 2.katında oturan Meriç ailesi, evlerinin balkonun asansör inşa ederek Engelli Öğretmen Şevki Meriç’in evden dışarı çıkabilmesini sağladılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 11 yıl Önce

İŞ ADAMLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN .

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24