Fındık İtalyanlara teslim edildi çay da 2-3 kişiye teslim edilecek

Of Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yüksel, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yayınladığı açıklamasında “fındık İtalyan firmasına teslim edildi, çay da 2-3 kişiye teslim edilecek” dedi.

Fındık İtalyanlara teslim edildi çay da 2-3 kişiye teslim edilecek

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Of Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yüksel, fındığın İtalyan firmasına teslim edildiğini çayın da 2-3 kişiye teslim edileceğini belirti.

 

İşte Yüksel’in açıklaması; 

Dünyada tarımın her geçen gün önemi artarken ülkemizde maalesef 1980’li yıllardan sonra değersizleştirilmiştir. Bugünde bu değersizleştirme devam etmektedir. Bizi yönetenler örneğin 100 kuruş maliyeti olan bir ürünü 80 kuruşa yurt dışından alabiliyorsam neden üreteyim dışarıdan alırım mantığı ile bugüne gelindi ve halen aynı düşünce devam ediyor.

 

2005 yılı sonrası fındık nasıl yerle bir edildi ve yeterli tepki olmayınca bugün fındık bir İtalyan firmasına teslim gibi görünüyor.

 

Sene 2017 bölgemizin ekonomik lokomotifi olan çay-kur hiçbir denetime tabi olmayan bir fona devredildi yine hiçbir tepki yok ama kimsenin ne olduğundan haberi bile olmadan bütün bunlar yapıldı. Öte yandan bir çay kanunu var bakanlar kurulunda içinde ne var kimse bilmiyor yine bir tepki yok. Yarın olacakları görüyor gibiyim ve yine iki ya da üç kişiye teslim edileceğiz.

 

Doğu Karadeniz bölgesinin yaş çay üretilen alanlarında kimyevi gübre kullanılmayarak organik tarım yapılacağı ilan ediliyor ama nasıl yapılacağı konusunda ilanı yapanın bilgisi var mı bilmiyorum.

 

Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken biz bu ülkede yine de “14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ” nü kutluyoruz ve umuyoruz ki bizim hakkımızda karar verirken bize de sorarlar.

 

Mehmet YÜKSEL

OF ZİRAAT ODASI BAŞKANI

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
YAKUP RAİF HIZAL
YAKUP RAİF HIZAL - 7 yıl Önce

of ziraat odası başkanı mehmet yüksel beyi bu açıklamalarından dolayı kutluyorum çok cesur vede açık bir şekilde durumu izah etti.bu şekilde çaykur gn md nun yalanını meydana çıkardı gerçekleri soyledi iktidara yalakalık yapmadı.ofda herkesimi böyle davranmaya davet ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24