Engellilere Biz Engel Olmayalım

Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Of'un Nabzı Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Of Medya Derneği Başkanı Ahmet Muratoğlu, engellilere biz engel olmayalım dedi.

Engellilere Biz Engel Olmayalım

Her yıl 3 Aralık'ta kutlanan Dünya Engelliler Günü ile ilgili Of'un Nabzı Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Of Medya Derneği Başkanı Ahmet Muratoğlu yazılı bir mesaj yayınladı.

 

Yayınladığı mesajda her insanın bir engelli adayı olduğunu belirten Muratoğlu, "Doğuştan veya sonradan engelli olan vatandaşlarımız gibi bizlerde birer engelli olabiliriz. Bunun için hiçbirimizin garantisi yoktur. Bundan dolayı gerek yöneticilerimiz, gerekse diğer vatandaşlarımız engellilere karşı empati kurarak hareket etmelidir. Maalesef teknolojinin zirve yaptığı günümüzde birçok resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının mekanları engelliler için uygun mekanlar olarak hazırlanmamış.  Aynı şekilde vatandaşlar olarak ta engellilere karşı duyarlılığımız maalesef çok azdır" dedi.

 

Yaşamın her alanında engellilerin düşünülmesi gerektiğini ifade eden Muratoğlu, "Engelli adayı olarak bizler, yaşamımızın bütün alanlarında engellileri düşünmeli ve onlar için imkan sağlamalıyız. İşyerlerimizin girişlerini, binalarımızın giriş çıkışlarını, araçlarımızı park ettiğimiz alanları ve diğer bütün alanları engellilere uygun yapmalıyız." diyerek engellileri yılda bir gün değil her gün hatırlamamız gerektiğini söyledi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24