En avantajlı yapılandırmada son gün

Trabzon Büyükşehir Belediyesine borçlu olan vatandaşlara sunulan en kapsamlı yapılandırma fırsatı, 31 Temmuz Salı akşamı mesai bitiminde sona eriyor. Yapılandırma hakkından yararlanmak isteyenlerin bu tarihe kadar mutlaka işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

En avantajlı yapılandırmada son gün

Trabzon Büyükşehir Belediyesine borçlu olanlar için sağlanan en avantajlı yapılandırma fırsatı 31 Temmuz Salı günü sona eriyor. 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18 Mayıs 2018’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Para cezası dışında 31 Mart 2018 tarihinden önce tahakkuk eden ve ödenmeyen tüm borçlara yapılandırma imkanı getirildi.

 

Yapılandırma kapsamında 1 Kasım 2018 tarihine kadar yapılandırılmış borcunu peşin ödeyenin gecikme zammı ve faizleri silineceği gibi Yİ-ÜFE farkının da yüzde 90’nı siliniyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ayrıca VakıfBank ve YapıKredi World kart ile Ziraat Bankası Combo karta peşin ödemelerde 3 taksit yapma avantajı sunuyor. Borcun 30 Kasım 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE farkının yüzde 50’si siliniyor. Peşin ödeyemeyecekler için ise 6-9-12-18 taksit şeklinde ödeme imkânı getirildi. Borcunu bu şekilde taksitlendirenlere 2 ayda bir taksit ödeme imkanı sunuluyor.

 

Ayrıca daha önce çıkan 6552, 6736 ve 7020 sayılı yapılandırma kanunları kapsamında yapılandırılan ve ödemeleri devam eden borçlardan kalan taksitlerin tamamının peşin ödenmesi halinde bu taksitler içinde yer alan Yİ-ÜFE tutarlarının %90’ının tahsilinden de vazgeçiliyor.

 

Yapılandırma için 31 Temmuz 2018 Salı gününe kadar Büyükşehir Belediyesinin Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığına, (kira, ecrimisil ve sürekli işgal borçları için İşletme İştirakler Dairesi Başkanlığına), içme suyu ve atıksu borçları içinse TİSKİ Genel Müdürlüğünün ilçe şefliklerine başvurulması gerekiyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede vatandaşlara 31 Temmuz mesai bitimine kadar mutlaka işlemlerini yapmaları çağrısında bulundu. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun kapsamında vatandaşlara çok önemli avantajlar sunulduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “Vatandaşlarımızın bu önemli imkândan yararlanmaları hem kendileri, hem de kamu yatırımlarının devamı için önem arz etmektedir. Hemşehrilerimden 31 Temmuz mesai bitimine kadar işlemlerini yapmalarını özellikle rica ediyorum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24