DKBB, belediye eğitimlerini sürdürüyor

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde Marmaris’te düzenlenen “Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı’nda İmar Mevzuatı ve belediyelerle ilgili diğer güncel konularda belediye çalışanlarına eğitim verildi.

DKBB, belediye eğitimlerini sürdürüyor

Of, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı Belediyelerinin de üyesi olduğu Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB), düzenlediği eğitim seminerleri ile belediye çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyor.

 

DKBB, Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile Marmaris’te düzenlediği son “Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı”nda belediye çalışanlarına İmar Uygulamaları ve güncel mevzuatlar konularında bilgiler verdi.

 

Bölgemiz dışında çok sayıda belediyeden başkan, meclis üyeleri ve personelin katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını yapan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB ) Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, organizasyonun gerçekleşmesi için destek olan Türkiye Belediyeler Birliği yetkilileri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği yönetiminde yer alan başkan, meclis üyesi, bürokratlar ile Birlikte görev yapan çalışanlara, kurum olarak geldikleri bu noktaya ulaşmalarında verdikleri emekler için teşekkür eden Şentürk, Birlik faaliyetleri hakkında da katılımcılara bilgiler verdi.

 

Belediyelerimizin kurumsal kapasitelerini arttırmak için eğitim faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Şentürk; “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin faaliyetlerini; Eğitim, Yayın, Sosyal ve Kültürel ve diğer faaliyetler olarak sıralayabiliriz. Birliğimizce özellikle bölge belediyelerimizin kurumsal kapasitelerini arttırmak için yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerinde son birkaç yıl içinde ve hatta ülke genelindeki tüm mahalli idarelere, belediyelere, il özel idarelerine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir. Birliğimizce yapılan eğitim faaliyetlerinin yanında, çeşitli yayınlar çıkarılmıştır. Bastırılan mevzuat kitapları talep eden kurum ve kuruluşlara hiçbir ücret talep edilmeden gönderilmiştir” dedi.

 

Genel Sekreter Şentürk konuşmasında; Birlik olarak gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerlerinin belediyelerimizden gelen talep doğrultusunda belirlendiğini ifade ederek, tüm belediye çalışanlarının bu tür talep ve isteklerini Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğine iletmelerini istedi.

 

Programın eğitim bölümüne eğitimci- konuşmacı olarak; İmar Mevzuatı konusunda Ayşe Ünal, Belediye Şirketleri Teftiş İşlemleri konusunda ise Necip Turguter katıldı.

 

Seminere bölge belediyelerimizden de çok sayıda çalışan katıldı.

 

 

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24