Daha temiz gelecek için öğrenciler fidan dikti

Orman Haftası nedeniyle Of Belediyesi VE Of Orman İşletme Şefliği tarafından temin edilen fidanlar, Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu’nun katıldığı törenlerde öğrenciler tarafından okul bahçesine ve Of sahil parkına dikildi.

Daha temiz gelecek için öğrenciler fidan dikti

Ülkemizde 21- 26 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Of’ta iki ayrı fidan dikme töreni yapıldı.

 

Of Belediyesi tarafından temin edilen fidanlar Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun katıldığı törende ortaokul ve lise öğrencileri tarafından Of Sahil Parkına dikildi.

 

“Temiz ve sağlıklı çevre için ağacı sevmeli ve korumalıyız” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Peygamber Efendimiz, kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikebilecek kadar zamanınız varsa onu dikin diye buyuruyor. İşte böyle bir medeniyetten beslenen ağaca ve çevreye çok önem veren milletiz” ifadelerini kullandı.

 

Törende konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Bizler geleceğe temiz ve sağlıklı çevre bırakmanın sorumluluğundayız. Onun için ne kadar çok ağaç dikersek, ne kadar çok çevremizi korursak görevimizi yapmış olacağız. İnşallah bu fidanlar sahilimize hem daha güzellik hem de daha temiz hava katacaktır. Öğrencilerimizin istek ve gayretleri de bizleri ayrıca gelecek adına mutlu etti” diye konuştu.

 

“Yeşili sevmek ve yeşili korumak hepimizin hem yurttaşlık hem de insanlık görevimizdir” diyen Kaymakam Eyüp Fırat; “İnşallah diktiğimiz bu fidanlar sayesinde şehrimiz daha güzel olacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yarınlara daha temiz ve sağlıklı ülke bırakmak hepimizin görevi olduğunu unutmadan çalışma dileğiyle Orman Haftasının hayırlı olmasını diliyorum, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

ANAOKUL ÖĞRENCİLERİ DE FİDAN DİKTİ

Of Şehit Ahmet Türkkan Anaokulu öğrencileri de ağaç dikme heyecanı yaşadı. Of Orman Şefi Elvan Atabey Kuruoğlu tarafından tedarik edilen fidanlar Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu, Orman İşletme Şefi Kuruoğlu ve minik öğrenciler tarafından okulun bahçesine dikildi. 

 

Öğrencilere haftanın önemini belirtmek ve orman sevgisini artırmak için Of Orman İşletme Şefliği tarafından hediye

edilen tişört ve şapkaları giyen öğrenciler mutlu anlar yaşadı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24