CHP’li Kaya Of’ta kentsel dönüşüm alanı esnaflarını ziyaret etti

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu ile birlikte Of’ta kentsel dönüşüm alanında bulunan esnafı ziyaret etti.

CHP’li Kaya Of’ta kentsel dönüşüm alanı esnaflarını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu ve yöneticilerden oluşan bir heyetle Of’ta kentsel dönüşüm alanında bulunan esnafı ziyaret etti.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu makamlarında ziyaret eden Kaya, ardından da İyi Parti Of İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyareti ve görüşmeleri değerlendiren Milletvekili Kaya, “Esnaflarımız bir taraftan ekonomik bir taraftan da pandemi sürecinin getirdiği sıkıntılarla boğuşurken şimdi de kentsel dönüşüm sorunuyla karşılaştılar. Zaten çok çok günler geçiriyorlar. Parti olarak Of'a değer katacak bir Kentsel dönüşüme karşı olmayacağız ancak esnaflarımızın ve hak sahiplerinin mağdur edilmesine de asla izin vermeyeceğiz, bunun için buradayız ve konuyu ciddiyetle takip ediyoruz” dedi.

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ, ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

“Of İlçemizde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin için buradayız. Of Kaymakamlığını, Of Belediyesini ve kentsel dönüşüm alanındaki esnaflarımızı ziyaret ettik. Sorunları, konuşulanları ve çözüm önerilerini kaynağında muhataplarından öğrenmek istedik. Sayın Kaymakam beyi ve Sayın Belediye Başkanını ziyaret ederek yapılmak istenen projenin ayrıntılarını ve mahiyetini öğrendik. Sayın Kaymakama ve Belediye Başkanına ilgi ve samimiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, faydalı ve güzel görüşmeler yaptık. Kendilerine, Esnaflarımız ve hak sahipleri adına konuyu hassasiyetle takip edeceğimizi, zaten zor günler yaşayan esnafımızın ve hak sahiplerinin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ettik. Kendilerinden de aynı hassasiyetleri taşıdığını gördük. Umarım söz verildiği gibi Of’a değer katacak bir kentsel dönüşüm projesi yapılır. Hak sahiplerinin ve esnaflarımızın görüş ve düşünceleri alınarak, oluşması muhtemel mağduriyetlere izin verilmeden herkesin beğeneceği bir proje yapılır, bunun sözünü aldık.”

ESNAFLARIMIZA BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK

“Esnaflarımıza yaptığımız ziyarette bir dokunduk bin ah işittik. Çok büyük sorunları var, çok dertliler. Hallerini hatırlarını soran yok, destek veren yok.”

TEK DERDİMİZ EVİ EKMEKSİZ BIRAKMAMAK

“Birçok esnaf vergilerini, kiralarını ödeyemediğini söyledi, artık bunları dert etmekten vazgeçtiklerini, tek dertlerinin eve ekmek almak olduğunu, çoluk çocuğunu geçindirme derdine düştüklerini söyleyen esnaflarımız oldu. Durum gerçekten çok sıkıntılı. Hükümetin bu sesi duyması ve esnaflarımıza sahip çıkması lazım.”

HÜKÜMET NEYİ BEKLİYOR, ESNAFLARIMIZIN BATMASINI MI?

“Henüz hiçbir yardım ulaşmamış esnaflarımız var, hiç bir destek ulaşmamış esnaflar var. Esnaf nefes alamıyor, kan ağlıyor. Kara kara düşünmekten psikolojisi bozulmuş esnaflar gördük, manzara gerçekten çok vahim. Hükümet neyi bekliyor, esnaflarımızın tamamen batmasını mı?”

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24