CHP Atatürk'e ve Cumhuriyet'e yapılan çirkin saldırıyı kınandı

CHP Of İlçe Örgütü, Trabzon İl Örgütü ile birlikte Of’ta Atatürk Büstlerine yapılan saldırıyı kınayarak Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki Anıt’a çelenk sundu.

CHP Atatürk'e ve Cumhuriyet'e yapılan çirkin saldırıyı kınandı
HABERİN GALERİSİ
CHP Of 29 Ekim kutlama

CHP Of 29 Ekim kutlama

Of’ta 29 Ekim gecesinde okul bahçelerinde bulunan Atatürk Büstlerine yapılan çirin saldırı, CHP Of İlçe Örgütü tarafından kınandı.

 

Olayla ilgili soruşturma sürerken CHP Of İlçe Örgütü Trabzon İl Örgütü’nün katılımıyla parti binasında toplanarak olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

ŞİDDETLE KINIYORUZ

CHP Of ilçe başkanı Fahri Kaptanoğlu yaşanan saldırı şiddetle kınadığını belirterek, “Dün gece ismi, cismi belli olmayan bir vatan haini ve Cumhuriyet düşmanı anlayışla ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemizde bulunan birçok büstüne hakaret yapıp, çarpı işaretleri koymuştur. Bunu biz şiddetle kınıyor ve nefret ediyoruz. Devlet yetkililerden isteğimiz bir an önce bu zanlının yakalanmasıdır” dedi.

 

BU NOKTAYA NASIL GELDİĞİMİZ İRDELENMELİ

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise saldırının 29 Ekim tarihinde yapılmasının düşündürücü olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Mutlaka bu olayı yapanlar yakalanacaktır. Ancak bu noktaya nasıl geldiğimizin de iyice irdelenmesi gerekmektedir. Özellikle İçişleri Bakanın ilçesinde, bölgesinde böyle bir olayın oluşu da ayrıca dikkate değerdir”

 

FETÖ SALDIRISI NEYSE BU SALDIRI DA AYNIDIR

CHP Parti Meclisi üyesi Oflu Hemşerimiz İdris Akyüz ise olayın provakasyon olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bu olayı bu yörede yaşayanlara, Karadeniz’e mal etme gibi bir takım arayışları içerisinde olabilir. Asla bu olay münferiden bir provokasyondur. İçişleri bakanın memleketi olduğu bir ilçede böyle bir olayın yaşanması düşündürücüdür. Sayın bakan derhal bu olaya hemen el koyması lazım. Biz bu olayın takipçisi olacağız. FETÖ saldırısı neyse bu saldırı da aynı şeydir. Hiçbir farkı yoktur. FETÖ ile mücadele eden siyasi irade bu saldırıyla da mücadele etmek zorundadır”

 

ÇİRKİN SALDIRIYA YÜRÜYÜŞLÜ TEPKİ

Açıklamaların ardından partili kalabalık ellerinde Türk bayrakları sallayarak saldırının gerçekleştiği Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu bahçesine kadar yürüdü.

 

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” şeklinde sloganlar atan kalabalık, İstiklal Marşı’nı okuyarak saldırının olduğu Atatürk büstüne parti çelengini bıraktı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24