Cennet’in iki garantisi dile ve cinselliğine sahip çıkmaktır

Of’ta yürütülen Dilini Temiz Tut- Ailene Sahip Çık projesi kapsamında ilahiyatçı emekli öğretmen İsmail Toprak, Of İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine konferans verdi.

Cennet’in iki garantisi dile ve cinselliğine sahip çıkmaktır

Of’ta yürütülen Dilini Temiz Tut- Ailene Sahip Çık projesi çeşitli etkinliklerle devam ettiriliyor. Proje kapsamında Of İmam Hatip öğrencilerine ilahiyatçı emekli öğretmen İsmail Toprak tarafından konferans verildi. Konferans İsmail Toprak hocanın Kuranı Kerim ve Türkçe açıklamasını okuyarak başladı.

 

Toprak konuşmasında; “Dilini Temiz Tut- Ailene Sahip Çık projesi gibi çok hayırlı bir proje başlatmışsınız. Sizleri tebrik ediyorum. Bu anlamda Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki; iki şeyin garantisini bana verin ben de size cennetin garantisini vereyim. Bunlar diline ve cinselliğine sahip çıkmaktır. Allah latiftir. İnsanın da kaba olmasını değil yumuşak huylu olmasını istiyor. Allah bize merhametle muamele ediyor. Allah bizi ezmiyor. Allah insanın şahsına, kişiliğine bir şey demiyor işlediği günahadır kızması. Firavun’un adı Haman’dır. Firavunluk onun sıfatıdır. Firavunluk, Karunluk yaptığı isyanlardır. Yasaklar bunlaradır. En büyük yatırım dürüstlüğe yatırımdır. En büyük meziyet dürüst olmaktır. Dilimizi güzel sözlere alıştırmamız gerekir. Onun için hep güzel şeyler konuşmalıyız. İnsanın içinde ne varsa kızdığı anda o dışarı çıkıyor. İnsanlık Adem (as) ailesidir. İman etmemiş insanlar bu ailenin kayıp çocuklarıdır. Muhtaç olana, mahrum olana yetim denir. Bazı insanlar da imanın, Allah’ın, namazın, ahlakın yetimleridirler. Bütün ümmeti Muhammed iman ailesidir. İslam iman kardeşliğine önem veriyor” ifadelerini kullandı.

 

Konferans bitiminde İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu İlahiyatçı Emekli Öğretmen İsmail Toprak’a teşekkür plaketi takdim etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24