Çayda yükleme sorununun kaynağı biz değiliz

Çaykur’da yaşanan yükleme sorunu ile ilgili açıklama yapan Kooperatif Başkanı Nusret Çakıroğlu, sorunun hatalı stok bildirimlerinden kaynaklandığını belirtti.

Çayda yükleme sorununun kaynağı biz değiliz

İkinci sürgün çayın devam ettiği bu günlerde Of ÇAYKUR Çay Fabrikasında yaşanan yükleme sorunu konusunda açıklama yapan Of Çay Fabrikası Çay Yükleme Kooperatifi Başkanı Nusret Çakıroğlu, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti.

Başkan Çakıroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yıllardır ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir değer olan çay ürünün yükleme işini yapıyoruz. Çok şükür bu zamana kadar bu işi sıkıntısız götürdük, götürüyoruz. Sadece bizim çektiğimiz değil genel olarak her fabrikada yaşanan olayın tek bizde yaşandığının iddia edilmesi bizleri çok üzdü. Birinci sürgü çayda rekor denecek oranda çay yüklemesi yaptık. Hiçbir sorun yaşamadık. Bizlerde çalışan işçiler Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen işçilerdir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu mevsim pamuk toplama mevsimi olduğu için işçileri getirmemiz zor oluyor. Çoğu da gelmiyor. Ona rağmen elimizdeki ekiplerimizle çay yükleme işini büyük fedakarlıklarla yapıyoruz. Bu yaşanan sıkıntının bir sebebi de ÇAYKUR’un zaman zaman alım yeri ekipleri hatalı stok bildirmeleri her fabrikada olduğu gibi bizi de zor duruma düşürmektedir. Bunun sonucu olarak bu tip sorunlarla karşılaşmaktayız. Öyle zamanlar oldu ki dolu görünen alım yerine gidip çay bulamadık, işçilerimiz eli boş döndü. Bizler yüklemediğimiz, vatandaşın yüklediği çayın parasını kesinlikle bizler almıyoruz. Tüm üreticilerimize kolaylıklar diliyorum”

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2021, 04:55

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24