Çanakkale Destanı’nın 100.yılını kutlandı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı Of’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çanakkale Destanı’nın 100.yılını kutlandı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı Of’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Programlar saat 10.00’da Of Kaymakamlığı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan tarafından yapıldı.

 

Öğrencilerin şiirlerini okumaları ardından Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı kutlama programı Of Belediyesi toplantı salonunda devam etti.

 

Of Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen programda öğrenciler şiir, yazı ve günle ilişkili oratoryo okundu. Öğrencilerin sunduğu oratoryo ve şiirlerin ardından vatan duygulu türküler okundu.

 

Programda ayrıca, Türkiye genelinde yapılan “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu kompozisyon yarışmasında ilçemizde dereceye giren öğrencilerden birinci olan Solaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Öznur Kurt’un ödülünü öğrenci adına Okul Müdürü Vahap Kurt’a Kaymakam Eren Arslan takdim etti.

 

İkinci olan Solaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Hale Nur Civelek’e Garnizon Komutanı Neşet Daler, Üçüncü olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Samet Kul’a Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Dördüncü olan Of Anadolu Lisesi öğrencisi Mahmut Ayazoğlu’na İlçe Emniyet Müdürü Konuralp Murat Türköz ve beşinci olan Of Anadolu Lisesi öğrencisi İklima Sümer’e İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından ödülleri verildi.

 

Programın hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik eden Of Kaymakamı Eren Arslan: “Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Güzel bir program hazırlamışlar. Bizleri 1915 yılına götürerek o günleri hissetmemizi sağladılar. Kendilerine Teşekkür ediyorum” dedi.

 

Törene; Of Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutanı Neşet Daler, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Konuralp Murat Türköz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Daire Amirleri,  Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Temsilcileri, Banka Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24