Çamburnu’ndaki orman yangını söndü

Çamburnu Tüneli’nin üst kısmında bulunan ormanlık alanda akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 hektar ormanlık alanın yandığı yangın sabah saatlerinde söndü.

Çamburnu’ndaki orman yangını söndü

Sürmene Çamburnu Tüneli’nin üst kısmında bulunan ormanlık alanda akşam 23.00 sularında başlayan yangın sabah saatlerinde söndü.

 

20 HEKTARLIK ORMAN YOK OLDU

Yaklaşık 20 hektarlık alanın etkilendiği yangına müdahale etmek üzere bölgeye gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, AFAD Ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangın söndürme ekipleri, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayılması ve arazin coğrafi koşulları nedeniyle yangına müdahale edemediler.

 

YANGIN TÜNELE KADAR İNDİ

Daha önce yaşanan heyelan nedeniyle Trabzon’a gidiş istikametinde anayol ulaşıma kapatılarak ulaşım Tünel içerisinden çift yönlü olarak veriliyordu. Yangının tünelin hemen üst kısmındaki alana kadar inmesi ulaşımda tehlike oluştururken Jandarma ve Emniyet ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Yol kısa bir süreliğine trafiğe kapatılırken ulaşımda aksama yaşanmadı.

 

VALİ YAVUZ SABAHA KADAR BEKLEDİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Jandarma Trabzon Alay Komutanı Okçin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün diğer yetkililer olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldılar ve sabah saatlerine kadar sürdürülen çalışmaları yerinde takip ettiler.

 

YANGIN 07.00’DA SÖNDÜ

Gece 03 saatlerinden itibaren havanın soğuması ve rüzgarın şiddetini azaltmasıyla birlikte hız kesen yangın, sabah 06 sularından itibaren sönmeye başladı. Sabah 07 sularında tamamen sönen yangın alanında müdahale ekipleri yangının yeniden başlamaması için ekipmanlarıyla hazır kıta vaziyette beklemeye devam ediyor.

 

YANGINDAN GERİYE BİNLERCE İÇKİ ŞİŞESİ KALDI

Yangın alanında piknik yapılan çok sayıda bölge olduğu tespit edilirken yangından geriye kalan binlerce içki şişesi ve kutusu, bölgede yaşanan sorumsuzluğu ve denetim eksikliğini gözler önüne serdi.

 

İKİ ARAÇ AYRILDIKTAN SONRA ALEV GÖRÜLDÜ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre saat 23 sularında iki aracın üst bölümdeki bir bölgeden hareket etmesinin ardından o bölgede yangın başladı. Ardından da aşırı rüzgarın etkisiyle yangın sıçrayarak başka alanlara ulaştı.


Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24