Büyükşehir ekipleri halk sağlığı için görev başında

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte haşere ile mücadele çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, halk ve çevre sağlığı açısından önem arz eden bu konuda belediyenin üzerine düşen görevleri titizlikle yerine getirdiğini söyledi.

Büyükşehir ekipleri halk sağlığı için görev başında

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte haşere ile mücadele çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, halk ve çevre sağlığı açısından önem arz eden bu konuda belediyenin üzerine düşen görevleri titizlikle yerine getirdiğini söyledi.

 

Dünya genelinde yaşanan iklim değişikliklerine bağlı olarak zararlı böcek popülasyonunda da artış olduğunu bildiklerini kaydeden Zorluoğlu, “İlimizde en son Atatürk Köşkü Ormanı’nda görülen böcek zararlılarındaki popülasyon patlaması bunun en önemli göstergesidir. Aynı durumun halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek, tatarcık ve fare gibi zararlıların popülâsyonunda da yaşanmaması için belediye olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve mücadele çalışmalarımıza başladık. Şehrimizde bu anlamdaki zararlıların üreme alanları tespit edilip haritalandırıldı. Hava sıcaklığının artışına bağlı olarak artan durgun su sıcaklığı, özellikle sivrisineklerin üreme periyodunu hızlandırıyor. İlimizde mayıs ayı itibarıyla sivrisineklerin üreme alanı olabilecek 4 bin 31 üreme noktası belirlendi. Bu ay yapılan kontrollerde bu alanların 2 bin 147’sinin şu an aktif olduğu görüldü ve ilgili alanlarda kontrollü şekilde ilaçlama faaliyetlerine başlandı” dedi.

 

ALO İLAÇLAMA HATTI: 888 61 01

Sivrisinek mücadelesinde ilgili kurumların yanı sıra, vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Zorluoğlu, “Özellikle bodrum, teras ve bahçelerde su birikintilerine müsaade edilmemesini vatandaşlarımızdan istirham ediyoruz. Önlenemeyen havuz, kuyu, sarnıç ve inşaatlardaki su birikintilerinin de belediyemizin 888 61 01 No’lu ALO İLAÇLAMA HATTI’na bildirilmesi toplum sağlığı açısından önem arz ediyor. Yasa gereği ev ve işyerleri belediyemizce ilaçlanamaz ancak ev ve işyerleri dışındaki alanlar için 2’si teknik personel olmak üzere toplam 14 personel, 6 ilaçlama aracı, 6 termal sisleme, 6 kanal sisleme, 5 araç üstü uçkun mücadele makinesi ve 6 atomizerden oluşan ekibimiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24