Bulut’tan İmam Hatiplilere Namaz konferansı

Of İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen konferansta Namaz Platformu Üyesi İlahiyatçı Ahmet Bulut öğrencilere Namaz’ın önemini anlattı.

Bulut’tan İmam Hatiplilere Namaz konferansı

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından öğrencilere yönelik olarak düzenlenen "Değerler Eğitimi ve Namaz Bilinci" adlı konferansta Namaz Platformu Üyesi İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut öğrencilere namazın önemini anlattı.

 

Öğrencilerin dikkatle dinlediği konferansın açılış konuşmasını Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı. İmam Hatip okulunun değerine değinen Kabahasanoğlu, "İmam Hatip Öğrencisi toplumda elle gösterilen bir insan olmalıdır" dedi.

 

Namaz konusunda sürekli konferanslar veren ve namazı sevdirme konusunda kitaplar yazan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, namazın önemi konusunda yaşadığı olayları anlatarak öğrencilerin namaz konusunda çok daha fazla dikkatli olması gerektiğini belirtti.

 

ÜLKEMİZDE NAMAZSIZLIK HASTALIĞI BAŞGÖSTERDİ

Türkiye'de adına namazsızlık dediğimiz bir hastalık var diyen Bulut, "Namazsızlık hastalığı piyasada çok tehlikeli olarak bilinen ve insanların çok korktuğu kuş gribi, domuz gribi, tavuk gribi gibi hastalığa benzemez. Ayrıca bu hastalıklardan ölürseniz; eğer müminseniz bu dünyanın sıkıntısından, meşakkatinden kurtulur ve ebedi mutluluğun olduğu hayata gidersiniz. Fakat namazsızlık hastalığından giderseniz ahiretinizi karartırsınız" diyerek bu namazsızlık hastalığının İmam hatip nesline de bulaştığını söyledi.

 

5 VAKİT NAMAZ KILANLARIN ORANI % 30'UN ALTINDA

Yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede düzenli beş vakit namaz kılanların oranının % 30'u geçmediğini söyleyen Bulut, "Ne acıdır ki % 99'u Müslüman olan bir ülkede üniversiteyi bitirmiş ancak namazı öğrenememiş evlatlarımız var. Bu tablo gerçekten dertlenmemiz gereken en büyük meseledir. Bunun için bütün Müslümanlara çok büyük görev düşmektedir. Hepimiz bir an önce nasıl namaz kılmamız gerektiğini öğrenip sorumlu olduğumuz kişilere de öğretmeliyiz" dedi.

 

İMAN ETTİĞİMİZ RABBİMİZ İLE ARAMIZ AÇILDI!

Toplumumuzda namazın önemini çok basite alanların olduğunu belirten Bulut, "Müslümanların kız alıp vermelerde gözeteceği ana kriterlerin inanç esasları olması gerekirken maalesef dünyalık kriterler ön planda tutuluyor. İnanç esaslarımıza ise, 'olsa da olur olmasa da olur'  gözüyle bakılıyor. Hatta birçok yerde damat adaylarına, 'namaz kılıyor mu' sorusu sorulduğunda, 'evladımız dört dörtlüktür, sadece namaz kılmaz' diyerek namazı çok basitmiş gibi gösteriyorlar. Allah (Celle Celalühü) korusun bu düşünce çok tehlikelidir. Yüce Allah'ın (Celle Celalühü) çok önem verdiği namazı, biz nasıl sıradan bir şeymiş gibi görebiliriz" diyerek namaza karşı hassasiyetin azalmasının ana sebebinin iman ettiğimiz Rabbimiz ile aramızın açılmasın kaynaklandığını söyledi.

 

Konuşmasının sonunda Namaz hakkında yazdığı kitapları tanıtan Bulut, program sonrasında isteyen öğrencilere imzalı kitap verdi.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24