Bu vatan bize 30 gazete kuponuyla verilmedi

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle Of’ta düzenlenen programda katılımcılara seslenen Emektar Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu “Bu vatan bize 30 gazete kuponuyla verilmedi” dedi.

Bu vatan bize 30 gazete kuponuyla verilmedi

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve “Şehitler Günü” nedeniyle Of’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Şehit aileleri kahvaltıda buluştu

Of Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programında Şehit ve Gazi aileleri ile gaziler protokol üyeleriyle birlikte kahvaltı yaptılar.

 

Programda konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Hak ve batıl mücadelesi evvelinden ahirine kadar devam edecek ve hakkın yanında olanlar galip gelecek. Bu vatanın bütün topraklarının her karışı kanla sulanmıştır. Vatan olmayı hak etmiş topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bütün şehitlerimizi ve ahrete göç etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

 

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise konuşmasında; “Öncelikle Çanakkale Zaferinin yıldönümünü kutlayarak şehitler gününüzü tebrik ediyorum. Bizim milletimiz şehidinin de, şehidinin emanetinin de kıymetini çok iyi bilir. Bugün Afrin’de de yine sizlerin evlatları gibi kahramanlarımız büyük bir mücadele veriyor. Allah onların da kılıçlarını keskin etsin, ayaklarına taş değdirmesin” ifadelerine yer verdi.

 

Çelenk sunma töreni Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulunda

Kahvaltının ardından Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde çelenk sunma töreni yapıldı.

 

Törende Kaymakam Eyüp Fırat, Garnizon Komutanı Asteğmen Feyzullah Kadir ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Atatürk Anıtına çelenklerini sundular.

 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

 

Şehit Ahmet Türkkan Lisesi’nde duygu yüklü program

Günün final programı ise Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda devam etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan ve Çanakkale’yi temsil eden görsellerin sahnelendiği programda öğrenciler tarafından hazırlan oratoryo sunumu yapıldı.

 

Bu vatan bize 30 gazete kuponuyla verilmedi

Programda tarihi bilgi ve belgeler ışığında duygulu bir konuşma yapan okulun Emektar Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu; “Bu vatan bize 30 gazete kuponuyla verilmedi. Bu vatanın değerini bilmek zorundayız. Şehitlerimizin kanıyla yıkanan bu topraklara sahip çıkmalıyız. Çanakkale’de 26 Oflu şehidimiz vardır. Ertuğrul Fırkateyni’nde 8 Oflu şehidimiz var. Güney Kore’de, Kıbrıs’ta Güney Doğu’da ve bugün de Afri’nde Oflu evlatlarımız bu vatan ve bu bayrak için canlarını feda ediyorlar. Onlar o gün iyi ki ordaydılar. Onlar o gün orada olmasalardı biz bugün burada olamayacaktık” ifadelerine yer verdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24