Bölümlü Şehit İhsan Yıldız Ortaokulu

Sırtını dağlara, gönlünü eğitime veren ve teknoloji destekli eğitimiyle Bölümlü İhsan Yıldız Ortaokulu, Okul Aile Birliği, İdareci ve Öğretmen birlikteliğiyle Of’un başarılı eğitim kurumlarının başında geliyor.

Bölümlü Şehit İhsan Yıldız Ortaokulu

Of Havadis Gazetesinin 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonuna özel olarak uygulamaya koyduğu“Okullarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta sizleri İhsan Yıldız Ortaokulu’na konuk ediyoruz.

 

Her geçen gün projenin ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu anlıyoruz. Bir kez daha gördük ki işini iyi yapan, gönlü eğitimle dolu olan nerede olursa olsun başarılı oluyor. Zaman ve mekâna takılmadan, işini iyi yapınca köyde de eğitim için çok güzel işler yapılabiliyor.

 

Şehirlerde daha yeni yeni başlayan anasınıflarında Kuran Öğretimi Bölümlü’de de öğleden sonra veriliyor. Bölümlü Şehit İhsan Yıldız Ortaokulu şehirden uzak ama sahip olduğu imkânlar bakımından eğitim için tam anlamıyla bir kolej.

 

Okulun Tarihçesi

1923 - 1924 yıllarında Mithatpaşa (Kalanas) Mahallesi Medresesinde Aşıkkutlu ve Mızrap Efendi (Şentürk) zamanlarında eğitim öğretime başlandı. Daha sonra Taksim (Filili) Camiinde öğrenime devam edildi. Kamil Ferah Başöğretmen olarak görev yaptı. Muhtar Mehmet Sandıkçı’nın çabalarıyla cami içinde beş sınıf bir arada eğitim öğretim faaliyetleri yaptı.1950 yılında inşa edilen yeni okul binasına geçildi. Bölümlü II İlkokulu İbrahim Çakır ‘a ait binada geçici olarak 1972 - 1974 yıllarında Eğitim Öğretim yapılmıştır. 1974 yılında Bölümlü II İlkokulu kendi binasına taşınarak 1997 yılına kadar bu binada eğitim öğretimini sürdürdü.1987 yılında Bölümlü II İlkokulu bu yılda valilik oluruyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu adını alarak, hizmet vermeye devam etmiş. 1997-1998 eğitim öğretim yılında Bölümlü İlkokulu, Bölümlü Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Bölümlü Ortaokulu Valilik oluruyla birleşerek bugün ki adıyla Bölümlü Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür.  15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan İhsan Yıldız’ın ismi okula verilerek okulun adı Bölümlü Şehit İhsan Yıldız Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

 

Okulun Bölümleri

Okulda 11 derslik, kütüphane, Bilişim Sınıfı, Fen Laboratuvarı, Teknoloji Tasarım Sınıfı, Spor Salonu, 2 Spor Odası, Konferans Salonu, Toplantı Salonu, Mescit, Öğretmenler Odası, Çay Ocağı, Yemekhane, Müdür Odası, Müdür Yardımcısı Odası, Müstakil Anasınıfı bölümlerinden oluşan okulun geniş bahçesi ve çocuk parkıyla okul zengin bir kullanım kapasitesine sahip.

 

Öğretmen ve Öğrenci Sayısı

Bölümlü İhsan Yıldız Ortaokulda; 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 11 Öğretmen, 2 hizmetli personel bulunuyor. Anasınıfında 24, Ortaokulda 64 olmak üzere 88 öğrenciden müteşekkil olan okula öğrenciler okulun bulunduğu Bölümlü Mahallesinden 5 Öğrenci Servisi ile taşınmaktadır. Öğretmen Kadrosu; Mahmut Bektaş (Müdür),Özkan Kalkan (M.Yard.), Sibel Diler (Anasınıfı Öğrt.) Nilgün Elmacı (Anasınıfı Öğrt.), Akif Durukan (Teknoloji Tasarım Öğrt.), Ebru Öz (İngilizce Öğrt.), Kübra Çelik ( Din Kültürü Öğrt), Arzu Bacak (Türkçe Öğrt.), Alper Akbaş ( Beden Eğitimi Öğrt.), Yavuz Keskin (Sosyal Bil. Öğrt.)

 

Okulun Başarıları

Köklü geçmişe sahip olan okulun başarıları her geçen gün artarak devam ediyor. Bu manada geçmiş yıllara dönük olarak hem akademik, hem sosyal-kültürel, hem de sportif başarılara imza atmış.  Bölümlü Şehit İhsan Yıldız Ortaokulu 2015 yılında Masa Tenisi Yıldız Erkeklerde İl 3. Olmuş. Aynı yıl Yıldız Kızlarda il ve bölge şampiyonu olmuş.  Türkiye Şampiyonasında 8. olarak Trabzon’u başarıyla temsil ettiler. Geçen yıl Of’ta yapılan okullar arası şiir yarışmasında 2. , İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında ilçede 3. olma başarısı elde etmiştir. Geçen yıl 20 öğrencinin mezun olduğu okuldan; 3 Fen Lisesi, 7 Anadolu Lisesi, 1 Sağlık Meslek Lisesi ve diğer liselere öğrencilerini yerleştirmeyi başarmıştır. Her yıl 3-4 öğrenciyi Fen Lisesine yerleştiren okulun geçmişinde de önemli başarılar var. Bu zamana kadar okuldan onlarca iş adamı, bürokrat, Kaymakam, Doktor, Subay, Siyasetçi yetişmiştir.

 

Okulun Amaçları

Okul Müdürü Mahmut Bektaş ; “Amacımız Milli Eğitim Temel Kanunda belirtilen amaçlar doğrultusunda eğitim vermektir. Öğrencilerimizin; milli ve manevi değerlere sahip, tarihini bilen, ufku geniş, üretici, vizyoner, kendine güvenen, teknolojiyi kullanan öğrenciler olmalarını amaçlıyoruz. Bilişim çağında çağın gereği olan teknolojiyi tüm alanlarda kullanmak istiyoruz. Bu amaçlarla tüm sınıflarda etkileşimli tahtalarda bilgisayar temelli eğitim veriyoruz. Çağımızda en önemli araç olan bilgisayarı tanıyan ve amaçları için kullanabilen öğrenciler yetirmeyi çok önemsiyoruz. Teknolojiyi tam anlamıyla eğitimin bir parçası haline getirdik. Teknolojide öncü okul olup kalıcı başarı elde ederek eğitimde güzel örnekler sunmak istiyoruz. Yapılandırmacı eğitimde bilgisayarın kullanımını yaygınlaştırarak kalıcı başarı sağlamayı amaçlıyoruz.” Sözleriyle amaçlarını ifade etti.

 

Mahmut Bektaş Kimdir?

1966 yılında Of’un Sugeldi Mahallesinde doğan Mahmut Bektaş İlkokulu mahallesinde okudu. Ortaokul ve Liseyi Trabzon İmam Hatip Lisesinde okudu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1995 yılında Giresun Espiye YİBO’da Fen Bilgisi öğretmeni olarak öğretmenliğe başladı.2005 yılında İhsan Karadeniz İlköğretim Okuluna tayin oldu. 2011 yılında Bölümlü M. Akif Ersoy İlköğretim Okuluna Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Bektaş 2014 yılından beri okulun müdürlüğünü yürütüyor. Mahmut Bektaş evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Aile Birliği başarıda önemli pay sahibi

Okul Müdürü Mahmut Bektaş Okul Aile Birliğinin önemi için; “Eğitim başarısında ailenin ve Okul Aile Birliklerinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Hele eğitim gönüllüsü ve sevdalısı Ahmet Danışman gibi Aile Birliği Başkanınız varsa çok şanslısınız. Ahmet Başkanla üç dönemdir çalışıyoruz, kendisinden çok memnunuz. O, bizim elimiz, ayağımız kısaca her ihtiyacımızda yanımızda olan,  bir dediğimizi iki etmeyen başkanımız. Kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Allah onun gibi eğitim gönüllüsü insanların sayısını artırsın.” diyerek düşüncelerini ifade etti.   

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24