Biz Anadoluyuz projesiyle Şanlıurfalı 40 öğrenci Of’ta ağırlandı

Biz Anadoluyuz projesi kapsamında Şanlıurfa’dan Of’a gelen 40 öğrenci, Of’ta öğrenci aileleri tarafından misafir edilirken, öğrenciler 4 gün boyunca bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldular.

Biz Anadoluyuz projesiyle Şanlıurfalı  40 öğrenci Of’ta ağırlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Şanlıurfa’dan 40 öğrenci 4 gün boyunca Of’ta aileler tarafından ağırlandı.

 

Proje kapsamında geçen yıl Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinden 150 öğrenciyi ağırlayan Of, bu yıl ise Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden 40 öğrenciyi ağırladı. 

 

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi kapsamında 40 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte Trabzon’a geldi. Öğrenciler, Trabzon Havalimanı’nda Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan, HMB Ulusoy MTA Lisesi Müdürü ve Proje Of Koordinatörü Hakan Berber, görevli öğretmenler ve Gençlik Liderleri tarafından karşılandılar.

 

Otobüslerle Of’a gelen öğrenciler, Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi horon ekibinin oyunuyla Kaymakam Eyüp Fırat, İlçe Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir, okul müdürleri, aileler ve öğrenciler tarafından sevinçle karşılandılar.

 

Öğrencileri çiçekle karşılayan Of Kaymakam Eyüp Fırat burada yaptığı konuşmada; “Dört yılı aşkın bir zaman dilimi içinde şerefle görev yaptığım Akçakale’den öğrencilerimizi aynı gurur ve şerefle görev yaptığımız güzel Of’umuzda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Coğrafyaları farklı olsa da insanlarının birbirine benzediği iki güzel şehrimizin böyle bir projeyle buluşmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ben inanıyorum ki bu güzel proje sayesinde ülkemizin doğusu ile batısı arasında yeni ve sağlam kardeşlik köprüleri kurulacaktır. İnşallah hem buradaki ailelerimiz hem de misafir yavrularımız kaynaşıp ileriye dönük uzun soluklu dostluklar kuracaklardır. Tekrar öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

  

Karşılaşmanın ardından öğrenciler, Ulusoy MTAL sahasında kendilerini misafir edecek olan ailelere teslim edildiler. Geceyi ailelerle birlikte geçiren öğrenciler, akşam yemeklerini ve sabah kahvaltılarını ailelerle birlikte yaparak sadece öğrenci arkadaşlarıyla değil, aynı zamanda ailelerle de kaynaştılar.

 

İkinci gün Trabzon’u Gezdiler

Urfalı misafir öğrenciler ikinci günü dolu dolu bir programla tamamladılar. Sabah velilerin öğrencileri okula teslim etmesiyle başlayan 2. gün programında önce Trabzon'da Şehitliği ziyaret ederek şehitlerimizin ruhuna dua okudular. Ardından Atatürk Köşkünü ziyaret eden öğrenciler burada bol bol fotoğraf çekildiler. Atatürk Köşkünün ardından Trabzon Şehir Müzesi ve Trabzonspor Müzesini ziyaret ederek şehrin tarihi, kültürel ve sportif geçmişine yolculuk yaptılar. Cuma Namazı eda edildikten sonra öğle yemeği yenildi. Yemeğin ardından Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi ziyaret edildi. Burada coşkulu bir şekilde Urfa- Trabzon tezahüratında bulunan kafile bol bol fotoğraf çekildi. Ardından Gülbahar Hatun Camii ziyaret edilip, Kanuni Evi gezildi. Restorasyonu yeni tamamlanan ve hizmete açılan tarihi Fatih Camii ziyaret edildikten sonra Of’a dönülerek ikinci gün programı tamamlandı.

 

Havanın soğuğu Uzungöl güzelliğini görmeye engel olamadı

Üçüncü gün programında öğrenciler ilk olarak çayın nasıl işlendiğini görmek ve çayı tanımak  için ÇAYKUR Çamlı Çay Fabrikası ziyaret ettiler. Öğrenciler burada fabrikayı tanıyıp, sıcak çaylarını yudumlayıp hediyelik çay satın aldılar. ÇAYKUR ziyaretinin ardından ülkemizin önemli turistik yeri olan Uzungöl ziyaret edildi. Hava soğuk olsa da müzik eşliğinde oynanan horon ve halay ile öğrenciler ısınıp Uzungöl’ün güzelliğinin tadını çıkardılar. Oyun ve eğlenceden sonra öğle yemeği yenildi. Yemeğin ardından öğrenciler Uzungöl’ü gezerek bir süre alış veriş yaptılar. Uzungöl ziyareti Terasta Uzungöl manzarasını seyredip fotoğraf çekimiyle sona erdi. Uzungöl’den sonra Of’un önemli alimlerinden Uğurlu Mahallesinde bulunan Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Medresesi ve türbesi ziyaret edilerek buradaki faaliyetler hakkında öğrencilere bilgi verilerek çay, pasta ikramı yapıldı. Ziyaretin ardından Of’a dönen öğrenciler misafir edildikleri ailelerle evlere döndüler.  Programa dahil olan öğretmen idareciler için Of Gençlik Merkezi has Odada bir program düzenlendi. Buradaki programa Of kaymakamı Eyüp Fırat, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Ak Parti Of İlçe Başkanı M. Hakan Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of İlçe Gençlik Müdürü Özcan Demirel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir görevli öğretmen ve grup liderleri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Şanlıurfalı Beden Eğitim Öğretmeni Mahmut Karadağ’ın karşılıklı çiğköfte yoğurması ve yöresel yemeklerle misafirlere ikramda bulunuldu. Kaymakam Eyüp Fırat ve Ak Parti Of İlçe Başkanı M. Hakan Terzioğlu misafirlere hediye takdim ettiler. Akçakale’den gelen misafirler de kendi hediyelerini takdim ettiler.

 

Vedada hüzün hâkimdi

Son gün havanın yağmurlu olması nedeniyle öğrencilerin ilk durağı Of Gençlik Merkezi oldu. Burada gönüllerince eğlenen öğrenciler hem çeşitli oyunlar oynadılar hem de horon teptiler. Öğlen yemeğini sahilde yiyen öğrencilere yemekten sonra Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir konuşma yaptı. Kabahasanoğlu konuşmasında, “ Ülkemizin ve milletimizin kardeşliğine büyük katkılar sağladığına inandığım bu projeyi hayata geçiren başta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendiye, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Biz bir vücudun azaları gibiyiz. Bir yerimize bir şey olsa bütün vücut bundan rahatsız olduğu gibi doğusuyla batısıyla birimize bir şey olduğunda tüm milletçe üzülüyoruz. Kardeşlik hukukumuzu geliştirdikçe, bizi bölmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır. İnşallah burada ettiğiniz dostluklar hayat boyu devam edecektir. Buradan tüm ailelerinize selamlarımızı gönderiyoruz. Yolunuz açık olsun. Rabbim ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin.” diyerek duygularını ifade etti. Konuşmanın ardından Kabahasanoğlu projede görevli öğretmenlerle hediyeleşti.  

 

 Yemekten sonra sahilde gezen öğrenciler, fotoğraf çekerek kalıcı Of anılarına imza attılar. Of Sahil ziyaretinden sonra Trabzon Boztepe’de bulunan Ahi Evren Dede Camisi ve türbesini ziyaret eden Şanlıurfalı öğrencilere camii ve türbe hakkında bilgi verildi. Ziyarette öğrencilere çay ve kek ikramı da yapıldı. Burada çekilen Trabzon manzaralı fotoğraf çekiminin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesine yapılan kısa ziyaretten sonra öğrenci kafilesiyle Trabzon Hava limanına geçildi.

 

Hava Limanında ayrılma vakti yaklaştıkça gösterilen ilgi, alaka ve yakınlıkla oluşan samimiyete karşı gözyaşlarına hâkim olamayan Şanlıurfalı öğrenciler görevli öğretmenlere gençlik liderlerine sarılarak ağlayıp ayrılmanın hüznünü yaşadılar. Trabzon’dan ayrılmanın hüznünün yanında evlerine dönmenin sevincini birlikte yaşayan misafir öğrencilere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın ve HMB Ulusoy MTA Lisesi Müdürü Of Koordinatör Hakan Berber tarafından Trabzon Valiliği ve Of Kaymakamlığı tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. Bilet işlemlerinin ardından uçaklarına binen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Şanlıurfa Akçakale ilçesinden gelen misafir öğrenciler memleketleri Şanlıurfa’ya döndüler.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24